Skip to main content

Enklere Liv-gründeren måtte gå

SATT UT: Gründereventyret tok brått slutt for mannen bak den populære dippedutt-kjeden Enklere Liv. 10 år etter starten er Sverre Steensen (42) fra Vettre ute av suksessbedriften han selv har skapt, mens en investorgruppe anført av Anders Onarheim, Stein Erik Hagen, Åge Korsvold og Tom Vidar Rygh har tatt over.

Gründeren bak Enklere Liv-kjeden måtte forlate suksessbedriften han selv har skapt. – Han mistet bakkekontakten, mener Anders Onarheim, som har overtatt bedriften sammen med blant andre Stein Erik Hagen.

Få har fått så mye positiv oppmerksomhet for gründerverket sitt som Sverre Steensen.

Enklere Liv ble kåret til «Årets butikkjede» i 2012, vant «Gründerprisen i Asker og Bærum» i 2013 og «Årets nettbutikk i Norge» i 2014.

LES OGSÅ: - Endelig fikk jeg åpne i Asker

Ute etter 10 år

Nå er den entusiastiske Vettre-mannen ute av bedriften han selv skapte for 10 år siden og eide med 90 prosent inntil for bare ett år siden.

– Jeg ønsker de nye eierne lykke til. Ellers har jeg ingen kommentar, er alt Steensen vil si i dag.

Årsaken til 42-åringens uønskede sorti skal være at kostnadene løp løpsk i selskapet.

– Ambisjonene ble for høye med tanke på å utvikle egne produkter. Man brukte altfor mye penger på ting man ikke hadde kontroll på, sier styreleder Anders Onarheim (56) til Budstikka.

LES MER:

Enklere Liv ansetter mellom 20 og 30 flere

Helsekost-trøbbel for duppeditt-kjeden Enklere Liv  

Meglerveteranen og investoren fra Haslum kom inn på eiersiden i Enklere Liv i 2014, sammen med blant andre Stein Erik Hagen, Åge Korsvold og Tom Vidar Rygh.

Dette er Enklere Liv-kjeden

– Vi ble ganske overrasket

Nå eier investorgruppen hele selskapet, etter å ha løst ut Steensen i fjor høst (se faktaboks).

– Hva skjedde?

– Det ble for mye fokus på utvikling av egne produkter, og det som ble produsert hadde ikke god nok kvalitet og var heller ikke godt nok på pris. Man kan ikke drive en kjede med nærmere 60 butikker som en venstrehåndsvirksomhet, sier Onarheim.

– Men dere var selv aksjonærer med plass i styret i over ett år før dette skjedde?

– Ja, og vi ble ganske overrasket alle sammen da vi så tallene for 2014. Vi måtte kutte kraftig i kostnadene, ta store avskrivninger og skyte inn mer kapital. Det var i den anledning vi tok over.

– Tilbake til røttene

– Og hva er strategien?

– Det er å gå tilbake til røttene og fortsette å levere produkter som er etterspurt, sier Onarheim.

Enklere Liv omsatte for 265 millioner kroner og gikk tilnærmet i regnskapsmessig balanse i 2014. Grossistselskapet Mercante og produktutviklingsselskapet Unikia gikk med om lag 87 millioner i underskudd til sammen. Fjorårstallene er ennå ikke klare. Steensen fortsetter som eier og leder i den kreative virksomheten Unikia.

 

MÅTTE KUTTE: – Man brukte altfor mye penger på ting man ikke hadde kontroll på, sier styrelederen i Enklere Liv, investoren Anders Onarheim.
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.