Skip to main content

Endelig ble Maj Britt Spellemann igjen

SAMARBEID: Maj Britt Andersen og Geir Holmsen har samarbeidet musikalsk i alle år. På årets Spellemann lykkes de endelig å sikre seg Spellemannpris nummer to etter å ha vært nominert 14 ganger.

30 år har Maj Britt Andersen ventet på sin andre Spellemannpris. I kveld fikk hun den. Rapperen Arif sikret seg også en.

Asker og Bærum gjorde det bra under årets Spellemannshow. Maj Britt Andersen og ektemann Geir Holmsen fra Landås sikret en pris til Asker i klassen Barnemusikk, og Arif som har vokst opp på Haslum en til Bærum i klassen Urban.

Det er 30 år siden Andersen fikk sin første Spellemannpris. Men nå etter 14 nominasjoner opp gjennom årene fikk hun sin andre Spellemannpris med «Væla omkring».

– Det var den første prisen som ble delt ut, så vi rakk ikke å bli nervøse en gang, sier en strålende glad Maj Britt Andersen etter overrekkelsen i Oslo Spektrum lørdag.

 

LES OGSÅ: Maj Britt Andersen: Nominert for 14. gang

Må ha litt flaks

– Jeg ble så glad. Hadde ikke trodd at jeg skulle få den, sier Andersen.

– Det var en litt utafor deg sjæl opplevelse å få prisen, men veldig morsomt. Jeg har vært med i gamet så lenge at jeg vet det skal litt flaks til for å få den også, da det er mange dyktige musikere som ikke får den, sier Geir Holmsen.

Og så legger Holmsen som har skrevet all musikken til konas utgivelser, at han vil skryte litt av henne, for det gjør alltid hun av ham.

– Uten Maj Britts formidlingsevner ville det vært ganske kjedelig. Jeg er veldig takknemlig for at hun har jobbet med min musikk i 30 år, sier han.

– Og vi savnet Trond her i dag, sier Andersen. Trond Brænne som gikk bort i 2013, skrev tekstene til sangene på «Væla omkring».

LES OGSÅ: – Altfor enkelt å ikke bry seg

– Betyr sykt mye

Arif vant Spellemann i klassen Urban med sitt tredje album «HighEnd / Asfalt».

– Hva betyr det for deg å vinne Spellemannpris?

– Det betyr sykt mye. Spellemannprisen er den største prisen man kan få i Norge, sier han.

Arif forteller også at han er i gang med en del ny musikk, men om det blir plate av det vet han ikke ennå.

Ikke nykommer-pris

Fay Wildhagen fra Stabekk ble ikke Årets Nykommer. Trommis Baard Kolstad fra Vollen klarte ikke å sikre seg Spellemann denne gangen. Han var nominert i klassen Metal med sitt band Leprous for albumet «The Congregation». Morgan Sulele alias Magnus Carlsen fra Jar vant heller ikke Årets Låt med «Bare min».

Maj Britt delte også ut prisen for beste rockeplate til Beglomeg.

– De syntes det var artig at jeg gjorde det, siden de hadde vokst opp med min musikk, sier hun.

Les flere artikler