Skip to main content

De styrer for mer næringsvekst i Asker

DET NYE STYRET: Marianne Koppang (f.v.), nytt styremedlem fra TechConsult, styreleder Anne Marie Folvik fra National Oilwell Varco, Arve Giske fra Holmen Fjordhotell, Per A. Owren fra eget firma, Erling Langeland fra Oxer Eiendom, Asle Sjørbotten fra Vitari, og Odd Martin Helleland, nytt styremedlem fra Swan Advokatfellesskap. Ivar Rune Ansnes fra Ansnes var ikke til stede da bildet ble tatt. Foran t.h. står direktør Lars O. Nordal.

Mer innovasjon og enda flere nyetableringer i næringslivet er målet for mye av det arbeidet som gjøres i Asker Næringsråd. Nå står et nytt styre klart til å løfte aktiviteten ytterligere.

Flere enn 600 personer benyttet seg av tilbudene som ble gitt av Etablerertjenesten i Asker og Bærum fjor. Asker Næringsråd (ANR) har det operative ansvaret for tjenesten, og samarbeider med Bærum Næringsråd (BN) og Kvinner i Business (KiB) om den praktiske gjennomføringen av de ulike tilbudene.

Tjenesten har bidratt til at Asker i fjor ble rangert på landstoppen når det gjelder antall etableringer per kapita, konstaterer ANRs styre i sin beretning.

LES OGSÅ:- Asker og Bærum bør gå sammen og rette blikket mot Oslo

Markerer mot Bærum

Etablerertjenesten er et av få samarbeidsprosjekter mellom næringsrådene i Asker og Bærum, som for det meste forholder seg hver til sitt - i klart større grad enn tidligere.

«Asker og Bærum har ulike næringsmessige utfordringer, og styret fastslår at de to næringsrådene i Asker og Bærum til dels har ulike fokusområder. Samarbeidet mellom de to foreningene foregår derfor hovedsakelig på områder av felles interesse og med et regionalt perspektiv», skriver styreleder Anne Marie Folvik fra det hardt kjørte oljeserviceselskapet National Oilwell Varco (NOV) på Drengsrud i styrets beretning for 2015.

Dette er en klar markering overfor Bærum Næringsråd og dets nye styreleder Einar Schultz, etter at BN fem-seks ganger tidligere har kommet med henvendelser og utspill for å få til en sammenslåing av de to foreningene til ett felles Asker og Bærum Næringsråd. Saken vekker alltid sterke følelser, og er lagt død hver gang etter styrebehandling i Asker.

LES OGSÅ:Bare én av ti i næringslivet svarte om kommunereformen

Fyller opp AskersHus

Næringsrådet, under ledelse av direktør Lars O. Nordal fra Vettre, jobber for øvrig konstant for å få til økt næringsutvikling og vekst i Asker. Helt sentralt i dette arbeidet er AskersHus Næringshage, som er en møteplass for studenter, gründere og etablerte bedrifter.

AskersHus har nå 23 leietagere, og planlegger å gjennomføre en rettet emisjon i løpet av året, «for å styrke selskapets strategiske posisjon som kunnskapsmiljø og næringsrettet servicepool for offentlig og privat virksomhet».

15.000 arbeidsplasser

Asker Næringsråd har fått to nye styremedlemmer etter årsmøtet, som fant sted på Holmen Fjordhotell 26. mai: Marianne Koppang fra TechConsult og Odd Martin Helleland fra Swan Advokatfellesskap har erstattet Takedas Kristin Kittelsen og Turid Williksen fra Handelsbanken.

ANR har nå 360 medlemmer brutto, med til sammen om lag 15.000 arbeidsplasser. Fjorårets omsetning endte på 4,5 millioner kroner, med et årsresultat på 290.530 kroner. Foreningen har et solid økonomisk fundament med en egenkapitalandel på 71 prosent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.