Skip to main content

Bygningsrådet kalte prosjekt umodent og sendte det tilbake til utbygger

PÅ BEFARING: Asker bygningsråd, ABBL, Asker formannskap og beboerne i Bondilia under befaringen på mandag. FOTO: KNUT BJERKE

Bygningsrådet i Asker kalte adkomsten til påtenkte byggeprosjektet til ABBL i Bondilia for umodent, og sendte saken tilbake til utbygger.

Området Bondilia er i kommuneplanen avsatt til boligformål, så det var valg av veiløsning til det nye utbyggingsområdet, kalt Kunstnerlia, som politikerne skulle uttale seg om.

De som er nyinnflyttet på boligområdet Bondistranda har vært lite begeistret for planene om å legge den nye adkomsten til 100 nye boliger gjennom deres boligområde, og har følt seg lurt. De har protestert sterkt og høylytt mot planene.

LES OGSÅ: Vil bygge disse 100 boligene som «bilfrie»

–Svært fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med politikernes inngripen i saken. Leder av bygningsrådet Stein H. Annexstad og de andre har gjort et klokt og fremtidsrettet vedtak, sier leder for aksjonsgruppen i Bondistranda, Solveig Aaen.

– Gjennom denne saken har jeg virkelig fått troen på politikere igjen.

Plan- og bygningsavdelingen, og deler av administrasjonen i kommunen, er jeg langt fra like fornøyd med. Saksfremlegget fra etaten var nærmest en blåkopi av utbyggers løsning, og vi synes ikke vi er blitt hørt i tilstrekkelig grad, legger hun til.

LES OGSÅ: ABBL er tom for nye boliger

Spørsmål om habilitet

Før saken ble behandlet ble det reist spørsmål om habiliteten til saksbehandler Sissel Haug og hennes samboer, kommuneplansjef Tor Arne Midtbø. Noe bygningsrådet avviste som noe problem, og som ikke relevant i denne saken.

Rundt 30 beboere fra Bondistranda hadde møtt opp da bygningsrådet onsdag kveld. De fikk full støtte for sine anmerkninger og argumenter. Etter at både bygningsråd og formannskap på mandag hadde vært på befaring i området.

Plan- og bygningsavdelingen hadde på vegne av rådmannen anbefalt at den nye adkomstveien kunne etableres fra rundkjøringen i Røykenveien og i en forlengelse av regulert vei mot nord gjennom boligfeltet på Bondistranda.

En løsning som et enstemmig bygningsråd karakteriserte som umoden.

LES OGSÅ : Partene har kranglet i ett år – mandag var det befaring

Vedtaket

I det alternative forslag til vedtak fra bygningsrådet, som fikk enstemmig og tverrpoltisk tilslutning står det: «Bondilia fremstår i dag som umodent for utbygging med de alternative veiløsninger som er foreslått. Bygningsrådet kan ikke se at det foreligger egnede adkomstløsninger for utbygging av Bondilia. Adkomstløsninger for dette og andre utbyggingsområder i Røykenkorridoren bør søkes i et samlet bolde av løsningsalternativer, slik det fremholdes i konseptstudien fra 2011 av forventet trafikkvekst i korridoren».

Med det vedtaket har bygningsrådet utsatt tiltakshavers ABBls planer på ubestemt tid.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.