Boligprisene falt i september

FLAT UTVIKLING: Etter to måneder med vekst falt boligprisene i Asker og Bærum. FOTO: KARL BRAANAAS

FLAT UTVIKLING: Etter to måneder med vekst falt boligprisene i Asker og Bærum. FOTO: KARL BRAANAAS Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Boligprisene i Asker og Bærum falt i likhet med resten av landet i september.

DEL

Det viser Eiendom Norges boligprisstatistikk for september. I Asker og Bærum falt boligprisene med henholdsvis 0,4 og 0,5 prosent. Det gir en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 40.196 kroner i Asker og 46.983 kroner i Bærum. Totalt ble det solgt 334 boliger i våre to kommuner i september.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt solgt for 2,3 millioner over takst

– Flat utvikling

På landsbasis sank boligprisene med 0,9 prosent. I vårt distrikt var det leiligheter i Asker og eneboliger i Bærum som sto for den største nedgangen med 0,6 prosent.

– Boligprisene utviklet seg i september mer moderat enn i august, og vi har en boligprisnedgang over hele landet. Hvis prisene korrigeres for normal sesongvariasjon, er dette å vurdere som en flat prisutvikling. Vi forventer at den moderate utviklingen fortsetter ut året, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Budstikka kunne mandag fortelle at boligprisene aldri har vært høyere i Asker og Bærum enn nå. Denne prisstigningen er dokumentert i statistikken bak Budstikkas boligbørs for antall solgte boliger i tredje kvartal. Boligprisstatistikken som viser at boligprisene falt, viser kun tall for september.

Og selv om prisene har falt den siste måneden, kan det være greit å huske på at boligprisene ligger 8 prosent (Asker) og 6 prosent (Bærum) høyere enn september i 2014.

Artikkeltags