Skip to main content

Bilfører tatt med over 2 i promille

Sent skjærtorsdag og natt til langfredag fikk politiet tips om flere mulige promillekjørere. Én av bilførerne ble funnet av en politipatrulje i Asker.

Både politipatruljer fra Trafikkorpset og fra Enhet Vest forsøkte natt til langfredag å sjekke opp flere kjøretøy etter meldinger om mulig kjøring i ruspåvirket tilstand.

Noen av bilene ble funnet, men uten at det da var noen fører i nærheten.

I Asker fant imidlertid en patrulje en bilfører som fremsto godt beruset på alkohol. Vedkommende skal ha blåst til rundt 2 i politiets blåseinstrument, riktignok ikke helt uten problemer.

– Meldingen til oss gikk ut på at en mannlig sjåfør hadde parkert på en p-plass ved togstasjonen og gått fra stedet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

SKJEDDE NATT TIL FREDAG: Mann pågrepet etter innbrudd i sushibutikk

En politipatrulje var på stedet etter kort tid, og ikke lenge etter kom sjåføren gående tilbake til bilen.

– Da patruljen tok kontakt med mannen, fremsto han som påvirket av alkohol. Imidlertid nektet han å blåse i alkometer, så det endte med en tur på legevakten for å ta blodprøve. Da ombestemte mannen seg, og blåste likevel, sier Jøkling.

– Resultatet ble en promille på over 2, fortsetter han.

Siden politiet ikke har sett mannen kjøre, har de sikret seg forklaringer fra vitner som så kjøringen i Asker skjærtorsdag kveld.

Mannen, som er norsk og i slutten av 50-årene, er anmeldt, og førerkortet hans er beslaglagt.

Ulovlig øvelseskjøring

Trafikkorpset kom også sent torsdag kveld over en øvelseskjøring som ikke var innenfor regelverket.

– Det var en far og en sønn der sønnen øvelseskjørte på en lett-mc. Bak kjørte faren i bil, men det er det ikke anledning til. Det er krav om minimum en mellomtung mc som skal kjøre bak. Faren ble anmeldt for dette, opplyser politioverbetjent Finn Erik Grønli i Trafikkorpset.

I tillegg ble det skrevet ut mangellapp på flere ting. Registreringsskilt var bøyt oppover slik at det var lite synlig, eksosanlegget var ikke godkjent og blinklyset var magelfullt.

BLI MED TRAFIKKORPSET GJENNOM ET NATTSKIFT: Slik vokter trafikkpolitiet veiene i Asker og Bærum

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.