Skip to main content

Bil snurret på E18 – advarer mot svært glatte veier

Nedbør og litt ugunstig temperatur gir svært glatte veier i Oslo, Asker og Bærum tirsdag kveld.

En bil har allerede snurret på E18 i Asker på glatta. I inngående retning rett etter påkjøringen fra Asker mistet sjåføren kontrollen over bilen som dermed ble stående med i kollektivfeltet med fronten mot kjøreretningen.

Ingen skal imidlertid ha blitt skadet i hendelsen, men bilen skal ha fått småpass store skader i fronten at den måtte hentes av bergingsbil.

Ved 19-tiden er det også store problemer på E18 i begge retninger ved Liertoppen. En lastebil har blant annet veltet i retning mot Asker, og veien skal være stengt.

Politiet advarer nå om svært glatte veier flere steder.

– Det har vært påfallende mange meldinger de siste timene om glatte veier og småulykker i hele Oslo politidistrikt, men også i Asker og Bærum. Både patruljene som er ute og folk som ringer inn til oss melder om glatte forhold, så da er det grunn til å advare, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

Han legger til at Vegtrafikksentralen er ute og strø- og saltemannskaper slik at kjøreforholdene på de største veiene etterhvert blir bedre.

Har blitt bedre

Klokken 20.40 forteller Hekkelstrand at meldingene inn til operasjonssentralen om glatte forhold har roet seg.

– Det var en time rundt klokken 19 der det var mye, men nå virker det som saltingen fra Vegtrafikksentralens mannskaper har hatt den ønskede virkningen, forteller han.

Han påpeker dog at det fortsatt er grunn til å kjøre etter forholdene.

– Selv om det er saltet, så er det ikke noe «carte blanche» for villmannskjøring, påpeker Hekkelstrand.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.