Det skorter ikke på den registrerte idrettsaktiviteten i Asker og Bærum for barn og ungdom.

LES OGSÅ: Kun en av tre er aktive en halv time hver dag

En undersøkelse som er gjort av Akershus fylkeskommune, viser at Asker er den kommunen i fylket der barn og ungdom i alderen 6–19 år er mest aktive i idretter der man må ha medlemskap.

Hele 111,7 prosent av barn i Asker i alderen 6–19 år er registrert som aktive medlemmer i idrettslag. Det betyr naturligvis at det er flere som er aktive i flere idretter. Noen barn er ikke aktive i idrettslag i det hele tatt.

Bærum kommer ikke langt bak, med 109,9 prosent. Gjerdrum kommune kommer på tredjeplass i fylket, med 101,8 prosent.

LES OGSÅ: Disse idrettene fenger oss mest

– Klart vi er stolte av det

Kåre Møllerhagen er nyvalgt leder i Asker idrettsråd, og han er meget glad for at kommunens barn og unge har gode muligheter til å utøve idrett.

– Det er klart vi er stolte av det. Det at vi ligger så høyt på statistikken er veldig bra. Det mener jeg både som innbygger og som representant for idretten, sier Møllerhagen.

Det er mange idretter å velge blant i Asker og Bærum. Det er de to kommunene i fylket med flest registrerte idretter. I Bærum er det 49 forskjellige særidretter som er registrert i Norges Idrettsforbund (NIF). I Asker er det 39. Det er kun Skedsmo (39) som er i nærheten av samme tilbud.

– Jeg tror det er flere årsaker til den store aktiviteten. I Asker satser vi på idretten. Idrettsrådet har et godt samarbeid med politikerne, og det legges godt til rette for fysisk aktivitet i kommunen.

 

– Dessuten er det stor frivillighet, mange idrettsfolk og mange ressurssterke foreldre som har interesse av å legge forholdene til rette for at barn og ungdom skal holde på med idrett, sier Møllerhagen som advarer mot å hvile på laurbærene.

– På sikt er det viktig at vi sikrer areal for nye anlegg i fremtiden og ikke minst det å rehabilitere gamle anlegg. Vi blir stadig flere mennesker i kommunen, og skal man opprettholde aktivitetsnivået, må anleggene utvikles.

LES OGSÅ: Her er idrettene som holder fast på eldre medlemmer

Ifølge Akershus fylkeskommune er det til sammen 37.679 aktive idrettsmedlemskap i Asker og Bærum for barn og unge i alderen 6–19 år.

LES MER:

Topp-padler Mathias (25) holder kurs for barna 

Kommunen tar ferieregning for unge

Asker-syklist lever sykkeldrømmen i Spania 

Systematisk tilrettelegging

Eystein Weltzien er daglig leder i Bærum idrettsråd (BIR). Han sier at det i Bærum kommune har vært en systematisk tilrettelegging for idrett – i et samspill mellom politikere, administrasjon og idretten selv.

– Fra idrettens side har det vært mye fokus på det å kjempe for areal og å etablere anlegg for alle brukergrupper. Klarer vi å etablere anlegg, blir de raskt fylt opp, sier Weltzien.

– Vi har en veldig aktiv befolkning, og det henger ofte sammen med en høyt utdanningsnivå. Det er også kultur og tradisjon for idrett i Bærum, fortsetter han.

Øyvind Gladsø er styreleder i BIR, og sier at nærheten til anlegg er en viktig faktor for aktivitet.

– Høyt aktivitetsnivå er selvfølgelig veldig viktig for folkehelsen. Og har du drevet med idrett som ung, er det lettere å trene når du blir voksen, mener Gladsø.