Oljenæringen: Flere enn 1.500 har mistet jobben

NED MED 200 ANSATTE: Statoil på Fornebu sliter med oljepris på et svært lavt nivå, sammenlignet med tidligere. Lokalt har 200 ansatte mistet jobben.

NED MED 200 ANSATTE: Statoil på Fornebu sliter med oljepris på et svært lavt nivå, sammenlignet med tidligere. Lokalt har 200 ansatte mistet jobben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere enn 1.500 fast ansatte og innleide konsulenter i 20 lokale oljeservicebedrifter har mistet jobben i oljekrisen til nå.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

  • NEDERST: Se oversikt for selskaper knyttet til oljeservice.

Det er langt mellom de sprudlende champagneskålene og festpyntede marsipankakene i «Engineering Valley». Nye kontrakter er blitt sjelden kost. Nedbemanning er oftere temaet når ledelsen kaller inn til allmøte i kantinen.

Budstikkas gjennomgang viser at lokale oljeservicebedrifter har nedbemannet med 1.142 faste og 155 innleide stillinger i løpet av det siste halvannet året. Det blir nærmere 1.300 til sammen (se nederst).

BAKGRUNN: Her er Asker og Bærums 500 største bedrifter

Mørketall

I tillegg kommer nedbemanningen ved hovedkontorene til Aker Solutions og Akastor på Fornebu – og avdelingskontoret til seismikkjempen WesternGeco i Asker. Disse tre selskapene har nedbemannet med over 2.700 stillinger til sammen, men det har ikke lyktes Budstikka å finne ut hvor mange arbeidsplasser dette har rammet lokalt. Det er med stor sannsynlighet snakk om flere enn 200 stillinger.

GE Oil & Gas i Sandvika og Statoil på Fornebu står bak de største kuttene med om lag 200 stillinger hver. Technip Norge skiller seg også ut med kutt på 132 fast ansatte og 100 konsulenter ved hovedkontoret på Lysaker. Samlet nedbemanning er nå 300 stillinger, etter at en ny runde ble annonsert i januar.

Også hos National Oilwell Varco (NOV) på Drengsrud er tallet økende. Kristiansand-konsernet har halvert bemanningen med 1.800 personer siden inngangen til 2015. 100 mistet jobben i Asker i fjor høst – og det kan fort bli 100 til når resultatene av den andre kuttrunden fra før jul snart blir kjent.

Tallene for ABB på Billingstad er oppjustert med 15 fra tidligere.

Artikkeltags