Vil bruke svensker for å lokke flere til korps

FLERE: Asker og Bærum ungdomskorps vil gjerne komme opp i 50–60 medlemmer. I kveld søndag viser korpset hva det duger til på konsert i Asker kulturhus.FOTO: RONNY EVENSEN

FLERE: Asker og Bærum ungdomskorps vil gjerne komme opp i 50–60 medlemmer. I kveld søndag viser korpset hva det duger til på konsert i Asker kulturhus.FOTO: RONNY EVENSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

For å skape mer interesse rundt og øke rekrutteringen har Asker og Bærum ungdomskorps (ABUK) hyret inn proffe Swing Sling Brass.

DEL

Asker og Bærum ungdomskorps (ABUK) er et korps for dem som vil ha enda større musikalske utfordringer enn de får i sine respektive skolekorps. Og nå vil ABUK gjerne ha med enda flere musikanter.

Middelet for å få det til var å få med seg den svenske brassgruppen Swing Sling Brass.

– Tanken med prosjektet var å invitere skolekorpsmusikanter til ABUK og skape en inpirasjonsboost, sier Jon Terje Svendsen, dirigent for ABUK. Han forteller at 10 musikanter fra andre korps ble med. Og denne helgen er det seminar med de svenske blåserne frem til konserten de skal ha søndag kveld.

– Lærer mye mer

Dirigenten håper at konserten i Asker kulturhus også vil lokke til seg enda flere musikanter, og at den vil gi dem lyst til å begynne.

– Det blir en variert og morsom konsert. Korpset vil spille to låter alene, så tre sammen med Swing String Brass. Etter en pause har String Swing en egen avdeling på en times tid. Og vi har valgt stoff som viser flere sider ved korpset, så genrer som funk, jazz, klassisk og symfonisk dataspill er med, sier han.

Og faste medlemmer i ABUK som trompetist Ida Manger (15) gleder seg også til å samarbeide med Swing Sling Brass.

– Spennende å prøve ut nye prosjekter ved å få inn profesjonelle fra Sverige, sier hun, og forteller at hun startet i ABUK da hun var 13 år gammel.

– Jeg spiller i Evje skolekorps fortsatt, men det ble litt lite utfordringer der så jeg meldte meg også inn i ABUK. Der lærer jeg så mye mer musikalsk, og har også fått en vennekrets til, sier hun.

LES OGSÅ: Korps-jubilanter i storslag

Plass til 60

– I dag er det 37 musikere med i ABUK i alderen 13 til 20 år, sier styreleder Tor Inge Stokke.

– Hvor mange er det plass til?

– Vi kan fint være et korps på 50–60 stykker, sier dirigenten.

– Hva slags krav stilles for å være med i ABUK?

– Det krever et visst nivå for å være med, og at man er villig til å satse på det musikalske. I fjor vant vi for eksempel 2. divisjon i Distriktsmesterskapet, sier Svendsen.

– Vi er et tilbud til de som vil litt mer, og spiller også i 3 divisjon i NM med voksenkorps, sier Stokke.

Artikkeltags