Skip to main content

Bare én av ti i næringslivet svarte om kommunereformen

ENGASJERTE: De diskuterer sammenslåing: Hotelldirektør Dag S. Braathen (t.v.), direktør Lars O. Nordal i Asker Næringsråd og adm.dir. Erling Langeland i Oxer Eiendom.

Lars O. Nordal, direktør i Asker Næringsråd, synes det er trist at ikke flere i næringslivet har svart på undersøkelsen om kommunereformen.

– Undersøkelsen ble sendt ut til rundt 480 bedrifter. Av disse svarte kun 56 bedrifter, rundt 12 prosent. Jeg hadde håpet flere skulle svare, sier Nordal.

LES OGSÅ: Stor enighet mellom Asker, Røyken og Hurum

– Det er jo skremmende hvis årsaken er at næringslivet ikke bryr seg om kommunesammenslåingen. Men kanskje har de tiltro til at politikerne velger rett, sier Nordal.

– Og av dem som har svart, sier faktisk 4,5 prosent at de ikke er interesserte i spørsmålet, noe som jo er merkelig når de først svarer, sier Nordal.

LES OGSÅ: Bærum står fortsatt alene i kommunesammenslåingen

Positive sørover

De spurte hadde svaralternativene: svært negativt, negativt, positivt, svært positivt og vet ikke.

På spørsmålet om hvilken kommune man ønsket å slå seg sammen med, var drøyt 55 prosent positive eller svært positive til at Asker, Røyken og Hurum slår seg sammen. Men relativt sett, har alternativet «Asker alene» høyest andel av «svært positive» (28 prosent), men 26 prosent var også negative.

– Selv om mange mener Asker alene er svært positivt, så mener også mange det er negativt. Er det overraskende?

LES OGSÅ: Asker mot 2050 – alene eller sammen?

Høy score før

– Jo, dette overrasket også meg veldig. At svært mange er fornøyde overrasker meg derimot ikke, sier Nordal.

– For når vi har gjort undersøkelser på tilfredshet, skårer Asker svært godt. Næringslivet har ved våre undersøkelser vist seg svært fornøyde før. Men nå er svarprosenten ved denne siste undersøkelsen som sagt svært lav.

Av dem som har svart, er det en overvekst store bedrifter med mange ansatte.

To av dem som hadde møtt opp på møtet der resultatene ble presentert, var Erling Langeland, administrerende direktør i Oxer Eiendom og hotelldirektør ved Scandic, Dag S. Braathen.

LES OGSÅ: Asker vil sprenge kommunegrenser i sør

Best alene

– Jeg synes det er best om Asker blir stående alene. Jeg opplever Asker som en effektiv og god kommune som legger godt til rette for næringslivet, sier eiendomsutvikler Langeland.

– Jeg tror det uansett sammenslåing eller ikke, er viktig å bevare et tett og godt samarbeid med Bærum, mener direktør ved Scandic hotell Asker, Dag S. Braathen fra Høvik.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.