Nesten halvparten av togpendlerne ut fra Drammen stasjon bruker bil for å komme seg til toget. 60 prosent av disse har opplevd problemer med å finne parkeringsplass. Hele 19 prosent må minst én gang i uken lete mer enn fem minutter, og 15 prosent får ikke plass, skriver dt.no

Stadig flere biler derfor til Asker og parkerer der.

Ledig i Asker

I dag kan togpendlere med månedskort betale 80 kroner ekstra for parkering ved Drammen stasjon. Men problemet for mange er at til tross for betalt avgift kan det være vanskelig å få plass. I Asker er det gratis-parkering for de med månedskort på parkeringsplassen for pendlere. Da Budstikka var på plassen ved 10-tiden var det fortsatt flere ledige plasser der. I parkeringshuset ved Asker stasjon er parkering derimot avgiftsbelagt.

Flere tog

At det er flere togavganger fra Asker innover mot Oslo er også en fordel for drammenserne. Her kan man også ta tog fra Spikkestadbanen.

Drammens Tidende skriver at det er blitt en løsning for mange å kjøre til Asker, parkere gratis der og så ta tog derfra inn til Oslo. En av dem ar Aage Golmen fra Lier som jobber som finansrådgiver i Oslo.

– Jeg er en av mange som heller kjører til Asker fremfor å bruke Lier eller Brakerøya stasjoner, sier han til avisen

Mens det tar fem minutter å kjøre til Lier stasjon, tar det ca. ti minutter til Asker med bil, og her er det bedre med parkeringsplass.

Kjemper for parkeringhus

Samferdselsdepartementet presser nå hardt på for å få til en løsning om parkeringshus ved Drammen stasjon. Trafikken fra Drammen stasjon er ventet å øke ytterligere når det nye dobbeltsporet mellom Sandvika og Lysaker står ferdig i 2012.