Terningkast 4: Asker: Revy med sansen for musikken

VELSPILT: Bandet fortjener en hyllest. De bidro virkelig til at det ble en revy som låt bra.

VELSPILT: Bandet fortjener en hyllest. De bidro virkelig til at det ble en revy som låt bra. Foto:

Er det noe Askerrevyen «Sansene bedrar» virkelig har, er det sansen for musikken. Den var ikke noe bedrag, men reinspikka sansbare saker.

DEL

For årets Askerrevyen har trommet sammen et skikkelig feelgood band. Og det fikk fortjent god plass. Musikere fikk også slippe til med solopartier. Favoritten var karen på tangenter som lot oss høre klassiske saker, og han fikk holde på en god stund. Det var bra det, flott og modig. For det er ikke helt revyaktig å bevege seg så langt ut i den klassiske musikkens sfære.

Så kom fantomet

Så var det selveste plottet. I årets Askerrevy var det ifølge programmet at den skulle belyse ditt sinns mørkeste avkroker. Klarte revyen det, vel kanskje ikke helt. Noe mørkt var det jo her og der, men først og fremst tok den oss med på en skikkelig sanselig morsom tur.

SE BILDESERIE HER: Sansene bedrar i Asker

Her fikk hørsel-, syns-, smaks-, lukte- og følesansen, virkelig kjørt seg. Ja, og et par sanser til som er ganske så ukjente. Vi fikk klar og tydelig beskjed om at insta bedrar oss. Alt er slett ikke slik det ser ut. Og det var et herlig innslag om fantomsmerter. De føltes helt virkelige, for fantomet dukket opp han. Ikke han fra hodeskallegrotten, men en annen riktig så artig kar som påførte smerte med raushet. Det store med det innslaget var fantomet. Han ble til en skikkelse du kan finne hos Bertolt Brecht og Kurt Weill. Skikkelig bra.

LES OGSÅ: 20 år med Askerrevyen – utsolgt premiere

Tvangstanker og Solo

Og i en annen sketsj tok tvangstankene overhånd slik at følelsen gikk i krøll for stakkaren. I en tredje ble smakssansen satt på prøve, for hva skulle han velge Sprite eller Solo. Slik ble sansene utfordret hele revyen igjennom. Og som nevnt ikke minst hørselssansen med nevnte band, men også sangprestasjonene var iblant meget bra. Likevel det var en liten berg og dalbane sangmessig, for noe var ikke helt på topp.

Revyen slet også litt med lyden iblant. Det ble litt ujevnt. Det gikk opp og ned med de ulike sketsjene også. Noen var knallbra, andre nådde ikke helt opp, ble langdryge. Skuespillerprestasjonene var til tider gnistrende, men også her var det litt blandings. Men med det ikke sagt at noe var dårlig. Det var kort og godt bare nivåforskjeller. Dansene som ble levert hadde spennende koreografi. De hadde høyt tempo, og det var mye humor i dem. Som da de danset en biltur de færreste ville vært med på. Totalt en bra revy som gir en stødig firer.

Anmeldt av Eyvind Sverre Menne

Artikkeltags