Dette velger Bruce Springsteen og dronningen

NY UTSTILLING: Harald Sundsfjord (t.v.) og Bjørn-Erik Wøien forbereder ny utstilling med bilder av Elling Reitan. FOTO: SONIA ANITA JENSEN

NY UTSTILLING: Harald Sundsfjord (t.v.) og Bjørn-Erik Wøien forbereder ny utstilling med bilder av Elling Reitan. FOTO: SONIA ANITA JENSEN

Asker kunstforening viser utstilling med koloristen Elling Reitan (67). Nerdrum-eleven byr på kraftige farger.

DEL

– Vi har invitert ham fordi bildene hans er spennende. Flere har eventyrstemning. Det er mystiske landskap og mennesker, og de er veldig fargesterke bilder, sier Harald Sundsfjord fra Asker kunstforening.

Sammen med foreningens leder, Bjørn-Erik Wøien, har han plukket ut 32 fargerike malerier og grafiske blad som er klare til utstillingsåpning klokken 12.

– Vi ønsker å vise en betydelig samtidskunstner, som er internasjonalt kjent. Han har kvalitet, sier Wøien om kunstneren som har stilt ut i New York, og henger på veggene til dronning Sonja og Bruce Springsteen.

LES OGSÅ: Hva skal bli Bærumsordet?

Moder jord

Dette er årets tredje utstilling i Asker kunstforening. De har planlagt til sammen 10 utstillinger i år. Wøien mener denne kan være årets viktigste.

På veggen henger bilder som er priset fra et par tusen kroner og opp til 90.000 for det dyreste, som har fått tittelen «Mother Earth», et fargerikt akrylbilde med kvinnemotiv.

Nettopp kvinner preger kunstnerens motiver. Sundsfjord ser alt fra Hedda Gabler, Kristin Lavransdatter og kvinner som er vevd inn i sommerfuglvinger til kvinner som danser i landskapet, formet inn i en stil som minner om Edvard Munchs.

– Han har ofte med to figurer. Sort og hvitt. Yin og Yang. Ofte er de så små at du må lete for å oppdage dem, sier Sundsfjord om mini-figurene, som er i flere bilder med strandlinjer.

De minner om kjente formasjoner fra Munchs Åsgårdstrand.

Reitans kunst beskrives ofte som mystisk, koloristisk og filosofisk. På utstillingen er også et bilde av den engelske filosofen Francis Bacon, som han laget influert av sin læremester, Odd Nerdrum. Det er plassert innerst i en krok.

LES OGSÅ: Dobbeltgjenger i Asker

LES FLERE KULTURSAKER HER

Artikkeltags