Mye snø og dårlig brøyting vekker frustrasjon og irritasjon

DYNGET NED: Mona Granberg (bak) på bussholdeplassen Annikveien, som for tiden er full av brøytesnø. Småbarnsmoren er ikke imponert. Det er heller ikke Else Bakken (t.h. og på vei inn i bussen).

DYNGET NED: Mona Granberg (bak) på bussholdeplassen Annikveien, som for tiden er full av brøytesnø. Småbarnsmoren er ikke imponert. Det er heller ikke Else Bakken (t.h. og på vei inn i bussen). Foto:

Myke trafikanter retter kritikk mot kommunene og Statens vegvesen på grunn av snø som hoper seg opp.

DEL

– Problemet er at det ikke er måkt på holdeplassen, så vi må stå i veien. De har måkt fortauet på andre siden, men det blir jo litt rart å stå der når det ikke er den veien jeg skal, sier Mona Granberg (35).

Hun står på bussholdeplassen Annikveien i Skollerudveien i Lommedalen. Hun er frustrert over snømengdene som er dumpet der busspassasjerene egentlig skal stå når de venter på bussen.

– Det ser ikke ut som det har vært måkt her på veldig lenge, sier Granberg, som strever med å komme seg over den brøytede snøen med barnevogn når det ikke er noen til å hjelpe henne.

35-åringen vil gjerne gjøre sitt for miljøet og vil gjerne ta bussen, men synes det er rimelig å forvente at bussholdeplassen ikke er brøytet ned.

DENNE VIL DU NEPPE UNNGÅ: Ber turfolket tenke alternativt for å unngå p-kaos

Ikke med i oversikten

Christian Strandenæs i vei og trafikk i Bærum kommune sier at det har skjedd en glipp og beklager:

– Bussholdeplassen ble etablert i høst og er ikke kommet med i oversikten for brøyteroden, som brøytemannskapet tar utgangspunkt i. Men dette skal være ordnet opp i senest ved neste snøfall, sier Strandenæs.

LES MER:

Ber turfolket tenke alternativt for å unngå p-kaos

Knallstart i den hvite vinterskogen 

20 cm dyp «mos»

Også langs Sandviksveien ved Høvik i Bærum og Røykenveien i Asker var det misnøye med manglende brøyting etter torsdagens snøfall. Morten Gulliksen prøvde seg til fots langs Sandviksveien ved 11-tiden. Han synes det er for dårlig at brøytesnø fra veien blir liggende på fortau og i sykkelfelt.

– Det er ikke lett å være fotgjenger når snøen blir brøytet opp på fortauet, og blir liggende som en 20 cm dyp «mos», sier Gulliksen.

SANDVIKSVEIEN, HØVIK: Her var det ikke lett å gå, mener Morten Gulliksen, som tok dette bildet like etter kl. 11 torsdag.

SANDVIKSVEIEN, HØVIK: Her var det ikke lett å gå, mener Morten Gulliksen, som tok dette bildet like etter kl. 11 torsdag. Foto:

Langs Røykenveien var det samme problem fra morgenen og i flere timer utover dagen, ifølge flere tips til Budstikka. Dag Magne Vegel fra Heggedal tok bilde på fortau og gang- og sykkelvei. Bildene viser dyp snø, som det ifølge Vegel er så å si umulig å sykle i.

– Det bør kunne planlegges bedre som følge av et ventet snøfall, mener Vegel, som bruker sykkel til og fra jobb.

LANGS RØYKENVEIEN: Her var det dårlig fremkommelighet både vogn eller sykkel, ifølge Dag Magne Vegel, som tok disse bildene torsdag morgen og formiddag. Bildet t.v. er tatt ved Sikta, mens bildet t.h. er tatt ved Blåkiosken.

LANGS RØYKENVEIEN: Her var det dårlig fremkommelighet både vogn eller sykkel, ifølge Dag Magne Vegel, som tok disse bildene torsdag morgen og formiddag. Bildet t.v. er tatt ved Sikta, mens bildet t.h. er tatt ved Blåkiosken. Foto:

LES OGSÅ:

Fikk brøytesnø fra E18 rett i fronten

Kran veltet – hevder kranfører ble lurt av brøyting 

Tar selvkritikk

Statens vegvesen har ansvar for både Sandviksveien og Røykenveien. Erik S. Lykseth i Vegvesenet forstår frustrasjonen og sier at fortau og gang- og sykkelvei skal brøytes like ofte som bilvei.

– Etter maks to timer er kravet i forbindelse snøfall, vel å merke når det ikke er trafikk på veien. Vi har en del utfordringer med dette ved snøfall rett før rushtiden og i rushtiden, dessverre, sier Lykseth.

Snø fra bilveien ender av og til på arealer for fortau og gang- og sykkelvei, sier Lykseth.

– Denne snøen bør selvsagt fjernes med én gang. Når det ikke skjer, er det slik at vi har et forbedringspotensial når det kommer til koordinering, sier Lykseth.

– Farlig snøhaug

I Asker sentrum skaper snø i haugevis også problemer. I krysset Askerveien/innkjøring til Venskaben, ved Erteløkka, har en haug bare vokst seg større og større, ifølge Arne Matheson, som er styremedlem i Asker stasjon og omegn vel.

– Det er fotgjengerfelt her, men snøhaugen sperrer for sikten både for gående og syklister. Dette er farlig og burde vært løst annerledes, mener Matheson.

ASKER SENTRUM: Denne snøhaugen i krysset ved Erteløkka-innkjøringen er farlig fordi den sperrer for sikten, mener Arne Matheson, som selv bor i sentrum. Bak på bildet ser man rett mot Alfheim.

ASKER SENTRUM: Denne snøhaugen i krysset ved Erteløkka-innkjøringen er farlig fordi den sperrer for sikten, mener Arne Matheson, som selv bor i sentrum. Bak på bildet ser man rett mot Alfheim. Foto:

Mari Gabrielsen, som er samferdselsleder i Asker kommune, er enig i at snøhaugen er for høy. Gabrielsen sier at den ble fjernet fredag.

– Vi har nå snakket med brøyteentreprenørene om at siktlinjer må ivaretas og snø kjøres bort. Vi er også ute selv og ser over veinettet, sier Gabrielsen, som likevel understreker at kommunen er fornøyd med det entreprenørene leverer.

Artikkeltags