Skip to main content

Asker kammermusikkfestival trekker flere og flere

HJEMMEKONSERT: Tirill Mohn og Marcus Paus åpner hjemmet for konsert. Her testes konsertstedet med fire fra festivalstyret. F.v. Pia Borgli, Tirill Mohn, Povilas Syrrist-Gelgota, Kristin Lunde, Marcus Paus og Øystein Skree.

– Det startet med 500 publikummere for fem år siden. I fjor ble det 4.000, sier Kristin Lunde, leder av Asker kammermusikkfestivalen.

Festivalen har utvidet fra en helg med fem konserter til i år to uker med 34 konserter. En av disse er hjemme hos Tirill Mohn og Marcus Paus på Hvalstrand.

De to inviterer til huskonsert i tømmerhuset sitt onsdag med deres egne komposisjoner på programmet.

Arvet hus fra 1776

– Jeg arvet huset som er fra 1776 og flyttet hit fra Skjåk, etter min grandonkel som bodde i det. Og vi har tenkt at det kunne være hyggelig å ha diktopplesninger og konserter her, sier Tirill Mohn.

– Det er et utrolig privilegium å bo her, og når man har et sted som dette, så ville vi la det være et møtepunkt, sier Paus. Det er plass til rundt 35 tilhørere.

Mer musikk av Marcus Paus med tekst av faren Ole Paus kan høres på Venskaben torsdag 1. november. De to vil stille opp og fortelle om deres samarbeid, og Knut Stiklestad (bass) og Stefan Ibsen Zlatanos (klaver) vil spille musikk av Marcus Paus.

LES OGSÅ: Ny festival på trappene i Asker

Dekker tre kommuner

Men festivalen åpner allerede i dag lørdag med festkonsert på Venskaben, og den varer til og med 4. november.

– Det blir konserter, i tre kommuner. Vi vil jo favne hele nye store Asker, og prøver å være tilgjengelige for folk. Derfor jakter vi hele tiden etter nye steder, sier Povilas Syrrist-Gelgota. Bratsjisten er festivalens kunstneriske leder og spiller på flere av konsertene.

LES OGSÅ: Åpnet musikkfestival på kjøpesenter

– Vil inspirere

Det blir altså konserter flere steder i Asker, på Filtvet fyr, i Røyken kirke, på Sætre skole og Bråset bo- og omsorgssenter.

– I Røyken kirke er det en Haugtussa-forestilling, og ikke bare med musikk av Grieg, men alle komponistene som har skrevet musikk til Haugtussa, sier Pia Borgli. Skuespilleren leser fra Arne Garborgs diktverk under forestillingen.

På festivalprogrammet er det selvsagt mye kammermusikk, men også folketoner, opera og poesi. Det er konserter for alt fra eldre til barnehagebarn.

– Og vi er opptatt av å inkludere lokale talenter. Så elever fra kulturskolen får spille med profesjonelle musikere, slik at de kan bli inspirert, sier Syrrist-Gelgota.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.