Skip to main content

Åpner Asker og Bærums første rene ølutsalg

HELT NY SMAK: Hans Ellef T. Wettre (t.v.) i Wettre Bryggeri har utviklet et spesialbrygg for salg i Asker og Bærums første rene ølutsalg – Gulating i Sandvika, som skal eies og drives av Johannes Bech.
HELT NY SMAK: Hans Ellef T. Wettre (t.v.) i Wettre Bryggeri har utviklet et spesialbrygg for salg i Asker og Bærums første rene ølutsalg – Gulating i Sandvika, som skal eies og drives av Johannes Bech.

Sandvika-mannen Johannes Bech håper å selge 100.000 flasker med over 300 ølsorter det første året. Blant disse er et spesialbrygg fra Vettre i Asker.

  • Se flere bilder nederst!

– Jeg har et brennende ønske om å få de gode smakene ut til folket. Og jeg føler jeg har et godt utgangspunkt. Stadig flere får opp øynene for at det blir litt smakløst å sitte igjen med industripilsen, sier Johannes Bech.

14. april skriver 38-åringen fra Sandvika et lite stykke lokal kulturhistorie når han åpner Gulating ølutsalg rett overfor kinoen i Sandvika. Sist det fantes noe tilsvarende lokalt var øl- og mineralvannutsalgene til Fontana og Grans.

Flere enn 300 ølsorter, med og uten alkohol, vil få plass i det 100 kvadratmeter store utsalget. I tillegg til alle flaskene skal butikken inneholde bryggeutstyr, bøker, ølglass, snacks og annet som kan relateres til øl.

Lokale samarbeidspartnere

Lokal forankring er viktig for mannen bak bygdenes første ølutsalg. Han har inngått avtale med attføringsbedriften Arba Inkludering på Rud om snekring av ølkassene til butikken, basert på gjenbruksmaterialer fra Isi Avfallsstasjon.

På Stordammen skole i Vollen syr elevene bærenett av striesekkene med korn som Wettre Bryggeri importerer fra Tyskland. Disse skal også selges i butikken.

LES MER:

Wettre Bryggeri allerede utsolgt for juleøl

Melkegård blir ølbryggeri

Mikrobryggeriet på Søndre Vettre gård er blitt en helt spesiell samarbeidspartner for Johannes Bech. 8. mars startet de bryggingen av det som skal bli et helt eget øl for utsalget i Sandvika. Nå ligger det 1.000 liter «låve-øl» på gjæringstanken i den gamle driftsbygningen på Vettre. Midt i april skal godsakene tappes på et par tusen flasker og plasseres i hyller og på lager hos Gulating i Sandvika.

– Vi vet ennå ikke om det skal hete «låve-øl», «Farmhouse Ale» eller noe helt annet. Det bør vel helst være noe lokalt, så vi har en navnekonkurranse på gang, forteller brygger Hans Ellef T. Wettre.

Håndverksbryggeriene 

– Litt på gammeldags vis

Johannes Bech er spent på hvor mye et ølutsalg i Sandvika vil selge.

– Jeg satser på en fin sommer og god start, slik at jeg kommer opp i et volum på rundt 100.000 flasker og en omsetning på 4–5 millioner det første hele driftsåret i 2017.

Sandvika blir det tiende utsalgsstedet for Lillestrøm-baserte Gulating Bryggeri, og Bech skal drive sin egen butikk som franchisetager.

– Jeg vil drive litt på gammeldags vis, med gjennomført kjøpmannspreg og tid til en hyggelig prat og noen gode råd. Jeg har tidligere solgt mobiltelefoner og internettløsninger til bedriftsmarkedet, men er hobbybrygger og ølentusiast av bakgrunn og befinner meg i en ganske bratt læringskurve. Målet er å få all entusiasmen over i enda mer kunnskap, forteller Bech.

LES OGSÅ: Oddbjørn og Christina dyrker alt fra bunnen av

Også Wettre Bryggeri har forventninger til det nye ølutsalget.

– Det nye brygget blir det niende i rekken, og det tredje for salg i butikk. Gulating Sandvika blir den 14. butikken hvor vi er representert. Vi leverer lokalt håndlaget øl i et lokalt marked og skal fortsette med det, forteller Wettre.

Bryggeriet solgte 18.000 liter øl i fjor, og planlegger å nå 70.000 liter i år. Målet er en årsproduksjon på 120.-130.000 liter i 2018.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.