Skip to main content

900 spilte opp

ALVOR: Musikerne i Tanum og Jong Skolekorps i full konsentrasjon ledet av dirigent Thomas Aarø. Er det konkurranse så er det.ALLE FOTO: EVA GROVEN
ALVOR: Musikerne i Tanum og Jong Skolekorps i full konsentrasjon ledet av dirigent Thomas Aarø. Er det konkurranse så er det.ALLE FOTO: EVA GROVEN

Søndag fylte hundrevis av musikanter i flotte uniformer opp Asker kulturhus med feiende flott musikk.

Overalt i kulturhuset skinte det i messinginstrumenter og blinket i medaljer. Rundt 900 medlemmer fra til sammen 33 skolekorps var samlet til distriktsmesterskap på søndag. Hele dagen skulle det kjempes i fire kategorier om heder og ære.

Og i mingleområdet krydde det av musikanter i alle størrelser, fra små aspiranter til store ungdommer. Mange hev innpå med litt spise mellom taktslagene. For det sosiale er også viktig ved det å være i korps, ikke kun konsertene.

LES MER: Skal tute i naturen

Distriktsmesterskap for skolekorps

Men selvsagt var konkurranseinstinktet knyttet til konsertene på plass også.

– Det er spennende med sånne konkurranser, å sammenligne seg med andre korps, sier Magnus Flolenz (13) fra Tanum og Jong Skolekorps.

– Hvor lenge har du spilt i korps, og hva synes du om det?

– Jeg har spilt i fem år snart. Og det er gøy å spille i korps, fordi man lærer å spille et instrument og blir kjent med mange. Egentlig ville jeg spilt trommer, men det var ikke noen ledige trommelærere, så da ble det fløyte i stedet, sier. Og han er godt fornøyd med det.

– Jeg liker fløyte for da kan jeg spille fort, sier han.

Konkurranser er stimulerende

Dirigenten til Tanum og Jong Skolekorps, Thomas Aarø, syntes det gikk fint med konserten.

– Vi fikk vist frem mye av det vi har jobbet med de siste månedene, sier han.

Og konkurranser synes han er alfa omega for korps;

– Konkurranser er positivt for da kan korpset fokusere. Det er konkurranser som fører til at korpset utvikler seg, gjør at vi har et mål å jobbe mot. Men det aller viktigste er ikke selve konkurransen, men veien frem, sier han.

Korpset spilte blant annet «Pleasure for Band» og «Joyance». Selv om undertegnede bare fikk med seg noen smakebiter av det som ble fremført av noen av korpsene var det bredde over feltet. Her var man på besøk hos Dovregubben og spilte «Angry Birds». Det siste ikke på mobil, men ved hjelp av skikkelig slagverk fra Arnestad Skolekorps.

LES OGSÅ: Drilltroppen kan ikke øve med korpset

Får tips

– Og konkurranser skaper både samhold og engasjement. Dessuten får musikerne tilbakemeldinger fra dommerne om hva de kan bedre og hva som er bra, sier Thor Olav Fjellhøi, daglig leder for Norsk Musikkorps Forbund region øst.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.