– Dette har skjedd tidligere, og gjøres ikke etter HMS-forskriftene om sikring. Derfor har vi stanset denne aktiviteten da de ikke hadde tilstrekkelig sikringsutstyr, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt.

Opplysningene han har fått fra patruljen tilsier at de på taket forsto hvorfor politiet grep inn, og det skal ikke ha oppstått uenigheter i etterkant av arbeidsstansen.

– Inntil de er sikret godt nok, må de holde seg på bakkken, sier Gulbrandsen.

Sprekk i takbjelke

Tennishallen på Risenga er stengt for all bruk, etter at det ble oppdaget en sprekk i en bærebjelke søndag 18. mars. Grunnen til hvorfor sprekken har oppstått, er trolig vekten av snøen som fortsatt ligger på taket av tennishallen. Bærebjelken som har fått en sprekk kalles en drager, og bærer vekten av taket i tennishallen.

Det er på bakgrunn av dette man har engasjert folk til å fjerne snøen fra taket på hallen. Ifølge nestleder Bent Wettre-Johnsen i Asker tennisklubb har de engasjert et firma til måkejobben.

– Jeg har fått med meg at det var noe trøbbel, men etter hva jeg vet har de fått ordnet opp i dette nå – og er i gang igjen med jobben, sier han like over klokken 11 onsdag.

En av de to som jobber med å rydde snø på taket forteller til Budstikka at de har sikringsutstyr på stedet, og hevder en av de to skal ha brukt dette. Vedkommende forsikrer at de begge er forsvarlig sikret når de nå har fortsatt arbeidet med å få vekk snøen som tynger på taket, slik at det kan bli spilt tennis igjen.

– Vi håper å kunne åpne tre av fire baner i hallen uka etter påske, sier Bent Wettre-Johnsen i Asker tennisklubb.

LES OGSÅ: Asker Tennishall stengt på grunn av frykt for tak-kollaps

Taket i tennishallen raste sammen tilbake i 1994, også det på grunn av store snømengder. Den gang ble taket gjenoppbygget, og hallen gjenåpnet samme år.

– Arbeidstilsynet er også involvert, det er de som i samarbeid med politiet dokumenterer en slik sak. Arbeidstilsynet får oversendt våre bilder og dokumentasjon, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

DEN UTROLIGE SNØVINTEREN: Nå er det helt skrapt for snømåkeutstyr