Har tegnet ferdig nytt sentrumskvartal – men politikerne er misfornøyd

STORUTBYGGING: Tandberg Eiendom vil reise et punktbygg på syv etasjer midt inne i Wesselkvartalet. Her er høyhuset tegnet inn mellom Apotekergården (t.v.) og Fusdahlgården, sett fra Torvveien. Nå har politikerne i bygningsrådet satt foten ned for utbyggingen fordi de ønsker mer variert material- og fargebruk i fasadene.

STORUTBYGGING: Tandberg Eiendom vil reise et punktbygg på syv etasjer midt inne i Wesselkvartalet. Her er høyhuset tegnet inn mellom Apotekergården (t.v.) og Fusdahlgården, sett fra Torvveien. Nå har politikerne i bygningsrådet satt foten ned for utbyggingen fordi de ønsker mer variert material- og fargebruk i fasadene. Foto:

Utviklingen av Wesselkvartalet i Asker sentrum er i ferd med å finne sin endelige form. Men politikerne er misfornøyd med prosessen og har returnert søknaden fra Tandberg Eiendom.

DEL

– Jeg synes at et så sentralt område i Asker sentrum fortjener en litt bedre prosess. Denne saken er så langt ikke vært godt nok belyst, sier bygningsrådets leder Nina Ekren Holmen (H).

Onsdag satte politikerne foten ned for Tandberg Eiendoms søknad om rammetillatelse for nybygg på sentrums siste store utviklingsområde. Det var etter forslag fra Holmen selv og Marit H. Meyer (V) at bygningsrådet gikk til det uvanlige skritt å sende utbyggingssaken tilbake til administrasjonen med beskjed om å skaffe mer og bedre dokumentasjon – og så fremme saken på nytt.

LEST DENNE? Nytt Tandberg-oppkjøp i Asker sentrum: Fusdalgården skal bli serveringssted 

Wesselkvartalet

Det store området mellom Bankveien og Torvveien i Asker sentrum kalles Wesselkvartalet. Kvartalet består av flere bygninger og eiendommer som i all hovedsak eies av Tandberg Eiendom: Wesselgården i Bankveien 4, den én-etasjers bygningen med forretninger ut mot Bankveien, Rypegården i Torvveien 5, Fusdahlgården i Torvveien 7 og Apotekergården i Torvveien 9.

Planen er å rive hele Bankveien 4 og oppføre et nytt bolig- og næringsbygg i to til fem etasjer med parkeringskjeller i tre etasjer. Midt i kvartalet kommer et punktbygg på syv etasjer.

Smuget gjennom Agrokvartalet skal videreføres via Bankveien til Torvveien og Apotekerhagen, som skal fremstå som en grønn park.

Monotont

Wesselkvartalet består av Bankveien 4, Rypegården, Fusdahlgården og Apotekergården i Torvveien med parkeringsareal mellom. Der vil grunneier Tandberg Eiendom bygge 10.000 kvm bolig, kontor og handel. Midt på området planlegges et punktbygg på syv etasjer (se faktaboks).

Utbyggingen av Wesselkvartalet er et ønsket prosjekt og en viktig del av Askers videre sentrumsutvikling. Det ble understreket da bygningsrådet behandlet saken. Kay Arne Sørensen (H) mente det hastet så mye å få realisert boligene i prosjektet at han stemte imot tilbakesendelse. Men ingen andre ville gi Tandberg Eiendom grønt lys før de får vite mer om hvordan utbyggingen vil fremstå.

Politikerne vil «redusere monotoniteten i materialbruken og opplevelsen av kalde fasader» i bebyggelsen og ber utbygger komme opp med bedre og fargelagte illustrasjoner.

LES OGSÅ: Tandberg sier nei til større kjøpesenter i Asker 

Politikerne føler seg ikke involvert godt nok i prosjektet.

– Vi fikk saksdokumentene torsdag, var på befaring mandag og skulle beslutte onsdag. Det er for knapp tid. Vi politikere er tross alt ansvarlige for denne utbyggingen som Asker skal leve med i mange tiår fremover. Det hadde vært godt for prosessen om vi hadde vært involvert på et tidligere tidspunkt, mener Meyer.

– Hadde de kommet med informasjon og innspill tidligere, for eksempel gjennom en orienteringssak, så hadde i kanskje unngått tilbakesendelse, sier Holmen.

Prosjektleder Henrik Nore i Tandberg Eiendom har ikke sett bygningsrådets vedtak og kan derfor ikke kommentere saken.

Artikkeltags