– Dere er litt av et skue, sa ordfører Lene Conradi (H) da hun sto på podiet og betraktet utsikten under åpningen av Askerstevnet søndag.

Før den tid hadde ti korps marsjert oppover Bankveien på rad og rekke – tidvis så høylytt at konferansier Trygve Lias stemme stadig ble overdøvet av korpsene som strømmet til på torget.

LES MER:

Viser korpsånd overfor underslagsrammet orkester

Kasserer innrømmer underslag av 759.000 kroner fra korps 

– Moro med feiring

I år fyller Arnestad skolekorps 60 år, mens Asker Musikkorps kan skilte med 85 musikalske år på baken. Korpsene slo seg derfor sammen og inviterte til en storslått markering på Asker Torg søndag.

Korps fra Asker, Røyken og Hurum gjestet feiringen, og bød på fellesnummer og småkonserter. I tillegg kom Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps og holdt konsert og drilloppvisning.

– Det er alltid moro å feire noe. Selv om 85 år ikke er det rundeste jubileet, hindrer det oss ikke i å slå på stortromma, bokstavelig talt, sa formann i Asker Musikkorps, Frode Wold.

Formannen og de rundt 55 medlemmene i korpset, tok nylig hjem seieren under NM i Janitsar i sin divisjon, og rykket dermed opp til andre divisjon.

Verdensmester i tromming

Baard Hvesser Kolstad (bildet), bød på et særdeles energisk innslag under feiringen søndag. Hvesser Kolstad, som ble verdensmester i tromming i 2012, startet nemlig sin karriere i en av jubilantenes stall. Siden har det gått slag i slag for trommeslageren fra Asker.

– Jeg begynte jo karrieren min i Arnestad skolekorps i 2000, så det har definert hele livet mitt, sa Hvesser Kolstad, som i dag er trommeslager på fulltid.

Bildeserie

Korpsfest på Askerstevnet 2017

Nylig kom han hjem etter å ha vært på turné siden slutten av januar, hvor både Europa, Kambodsja og Latin-Amerika sto på programmet. Å spille på hjemlige trakter satte han stor pris på.

– Det er veldig hyggelig å bli invitert. Det var i korpset min skikkelige interesse for musikk og tromming startet.

Kanskje lot noen av den yngre korpsgarde seg inspirere av Hvesser Kolstads vei fra skolekorps til karriere. Frida Tanem (12, bildet), som spiller i Asker skolekorps, var i hvert fall ikke i tvil om hva hun synes er bra med å spille i korps.

– Det er gøy, og det er moro å spille med andre. Og det at man får nye venner, sa hun.