- Det største jeg har vært med på

Musikalen "Jula varer helt til påske" er et samarbeid mellom tre kulturhus i Asker-, Lier- og Sekkefabrikken kulturhus. Emilie Tverbak spiller påskeharen.

Musikalen "Jula varer helt til påske" er et samarbeid mellom tre kulturhus i Asker-, Lier- og Sekkefabrikken kulturhus. Emilie Tverbak spiller påskeharen. Foto:

19 teaterbarn fra Asker kulturskole sto på scenen lørdag i den nyskrevne musikalen «Jula varer helt til påske»

DEL

Den lokale premieren på musikalen «Jula varer helt til påske» ble vist i Asker kulturhus i helgen. Med fredag- og lørdagsforestillingene unnagjort, er det kun to forestillinger på søndag igjen. 

Skuespillerne fra Asker kulturskole, Mailen Bømarken (14), Johanne Lenvik (13) og Josefine Sperling (13), synes hele prosessen har vært utrolig lærerik og morsom.

- Man får et adrenalinkick samtidig som man går litt ut av seg selv og bare spiller det å være noen andre, sier Lenvik.

Bømarken legger til at hun synes det har vært en fin opplevelse å få spille sammen med profesjonelle skuespillere og få ta del i hvordan en ordentlig teaterproduksjon er.

- Gir det mersmak?

- Ja, svarer alle tre.

Lenvik har drevet med teater siden hun gikk i barnehagen og forteller at hun ønsker å satse på en karriere som skuespiller.

- Det er jo den store drømmen, å kunne få stå på en stor scene i Oslo en gang, skyter Børmarken inn.

Elever fra Asker kulturskole er med både som alver, dyr og monstre.

- Vi har vært med på en del andre oppsetninger som er store, men dette er nok det største vi har væt med på. Her har vi fått samarbeide med profesjonelle skuespillere og det har vært så mange som har vært involvert i produksjonen og brukt tid og krefter på dette, sier Lenvik.

Se bildeserie fra forestillingen lørdag

Bildeserie

Jula varer helt til påske

Imponert over Asker-ungdommen

I hovedrollen er Trine Bariås-Kvitstein som spiller «Julia» som må prøve å redde julen da all julepynt har blitt byttet ut med påskepynt. 

- Det har vært kjempegøy å se hvordan ungdommene har utviklet seg, jeg er utrolig imponert, sier hun.

Guri Schanke som spiller moren til «Julia», synes også det er inspirerende å se spontaniteten og entusiasmen til elevene fra kulturskolen. I tillegg synes hun det er flott at det har blitt skrevet en ny musikal.

- Alle roper at man skal få noe nytt på norsk, men det er klart at det en tøff prosess og masse arbeid å faktisk få gjort det, sier hun, og legger til at hun er fornøyd med resultatet.

Nå håper hun at stykket kan få utvikle seg og bli spilt flere steder.

Har falt i smak

Skuespiller Emilie Tverbak som spiller påskeharen forteller at de har fått utrolig god respons fra barna.

- Det er et stykke som har falt veldig i smak hos barna først og fremst, men vi ser også at voksne ler og hygger seg, sier hun.

En som var fornøyd var Julie Sletvold Vik (10) fra Asker.

- Det er veldig bra, spennende og morsomt. De er også veldig flinke til å synge, sier hun, og forteller at dette er andre gang hun ser stykket i Asker.

Les også: Asker kulturhus gir unge talenter proff oppsetning

Artikkeltags