Derfor blir det teaterfestival for babyer og 100-åringer

FESTIVAL: I slutten av januar blir det teaterfestival i Asker kulturhus.

FESTIVAL: I slutten av januar blir det teaterfestival i Asker kulturhus. Foto:

Asker kulturhus doblet antallet barneforestillinger, og viste samme stykke for barn og pensjonister. Nå blir det teaterfestival for alle mellom 5 og 100 år.

DEL

– Dette er et nytt sprell fra oss, innrømmer Mari Haugen i Asker kulturhus.

Når kulturhuset lanserer sitt vårprogram, åpnes sesongen med en teaterfestival, fra 27. til 31. januar.

Her er figurteateret til bæringene Geir Robsrud og Kenneth Dean sentralt. Lørdag formiddag starter felles med forestillingen «Fendelhorgens flokk». Den skal ifølge programansvarlig passe for publikum i alle aldre.

– Vi vet at det er svært vellykket å kjøre den samme forestillingen for barn og pensjonister, sier Haugen.

Gjentar suksess

I høst forsøkte kulturhuset seg med å vise gjøgleriene til tv-klovnen Fridtjof Fomlesen for små barn og for pensjonister. Her reddet den hjertegode klovnen alle kosedyrene i byen, men klønet så mye underveis, at barna måtte hjelpe ham på beina igjen. Nettopp det satte de eldste stor pris på. Nå kan det bli dakapo med ni av Robsrud, Dean og Teater X’s forestillinger under teaterfestivalen som de drar i gang i kulturhuset.

– Dette er seriøst teater både for barn og voksne. Humor som minner om Monty Phytons samfunnssatirer med sleivspark til selvopptatte skuespillere, tror vi de eldste vil like, mens barna nok vil sette pris på figurteateret, sier Fredrik Richter i Kulturhuset.

Det avsluttes riktignok med «Forskningsprosjektet, Sannheten» for voksne, mens forestillingene Finangel felespiller, Frykten og Fendelhorgens flokk er også for barn.

Den siste lørdagen i januar blir det festivalkro for voksne i multisalen. Da blir det telys på bordet, samt øl og vin i glassene.

LES OGSÅ: Asker kulturhus gir unge talenter proff oppsetning

Mer for barn

Og selvsagt blir det flere barneforestillinger, som Brageteatrets Brødrene Løvehjerte, beatbox rapper, Plutselig og Om bare Lyseblå var en superhelt. Sistnevnte handler om mobbing hvor skuespillerne inviterer til medvirkning.

– Denne forestillingen blir forskjellig hver gang, fordi publikum deltar på så ulike måter, sier Haugen, som har testet oppsettingen på elever fra Rønningen skole.

Våren i Asker kulturhus

Vårprogrammet strekker seg fra 14. januar til 8. juni.

Her er det 150 arrangement for voksne og barn.

Asker kulturhus tilbyr teater og konserter i stor sal, black box-sal, bibliotek, galleri, ungdomsklubb og rusfri kafé.

De selger billetter på biblioteket og e-billetter via nett.

Mange barneforestillinger er gratis, eller subsidiert.

Barnas kultursøndag: tilbyr teater, gratis fortellerstund i biblioteket, film for de minste og gratis vinterferiedisko fra 2 til 8 år.

For ungdom: Radar, Infected LAN, Unicon Expo, nattkino.

Det er 8 klassiske matinéforestillinger.

Asker kulturfestival er 20. til 28. mai.

Kilde: Asker kulturhus

Den klassiske serien åpner 18. januar med lokale utøvere i Flettverk, hvor Karsten Brustad og Kari Beate Tandberg opptrer med selvkomponert samtidsmusikk på steininstrumenter, fiolin og piano.

I mars kommer Bjørn Sundquist med sitt standup-show «Et hælvettes liv!», hvor han lover et dypdykk inn i sitt eget liv. Her forbanner han barndommens usikkerhet, fattige kår og lange dager som skuespiller. Og selvsagt deler han de gode øyeblikkene i livet.

LES OGSÅ: Derfor er Asker bibliotek blant Norges mest brukte

Kjendiser i kø

Kulturhuset byr på flere kjente navn.

I februar vises forestillingen til Ida Holten Worsøe «I morgen var jeg en løve», som handler om schizofreni.

I mars kommer Odd Nordstoga, Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes. I april går forestillingen «To rustne Herrer» med Jonas Fjeld og Ole Paus. Per Heimly forteller om kunstfoto. Spellemannprisvinneren Monica Heldal opptrer, og Ingvil Tennfjord forteller nok en gang Asker-folk om vin.

LES OGSÅ: Jazzband måtte spille i frysedisken på Kiwi

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Artikkeltags