Skip to main content

Vil fra byggesak i Asker til kommunalsjef i Holmestrand

Malvin Bjorøy, leder for byggesak i Asker kommune, ønsker seg til Holmestrand og ny jobb der.

Malvin Bjorøy, leder for byggesak i Asker kommune, ønsker seg til Holmestrand og ny jobb der. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Malvin Bjorøy (60), virksomhetsleder for byggesak i Asker, har søkt på jobben som kommunalsjef i Holmestrand. 

Det er Sande Avis som omtaler saken.

12 personer har søkt om å bli kommunalsjef for teknisk i Sande, blant disse er Bjorøy. 

Malvin Bjorøy begynte som leder for byggesak i Asker i midten av april 2020, og ble raskt en synlig person i Budstikkas spalter. Så synlig at juryen tok ham med på Budstikkas maktliste på plass 71 under maktliste-kåringen i mars i år, 2021. 

Ingen flukt 

Budstikka omtalte tidligere i høst at over halvparten av Askers byggesaksbehandlere har sluttet på to år. 

I artikkelen erkjente avdelingsleder Bjorøy at avdelingen for tiden er under press. Siden 1. januar 2020 har 16 av 30 saksbehandlere sluttet. Det har ført til at kommunen har vært bakpå når det kommer til saksbehandling og frister. Bjorøy påpekte i artikkelen at lønnsnivået trolig kan være et problem. Han viste til at mange i Asker har søkt og fått arbeid i Oslo. 

I en tekstmelding avviser Bjorøy at det er selve jobben i Asker som gjør at han søker seg bort. «Jobben i Asker er spennende og givende, og gir meg mange utfordringer. Dette er ikke noen jobb jeg i utgangspunktet ønsker å slutte i», skriver han, og fortsetter: 

«Jeg jobbet i Holmestrand like før jeg begynte i Asker kommune. Jeg fikk et svært godt inntrykk av Holmestrand, og jobben jeg har søkt på har stor faglig bredde innenfor mange fagområder. I Holmestrand er det mange interessante prosjekter som foregår», skriver han i tekstmeldingen. 

Kan bli sjef over sin tidligere sjef 

Sande Avis skriver at Bjorøy begynte i stilling som virksomhetsleder for plan, bygg og landbruk i Holmestrand kommune ved årsskiftet 2019/2020. 

Han kom da fra jobben som areal- og byggesaksjef i Karmøy kommune. Han jobbet kun rundt tre måneder i Holmestrand, noe Sande Avis lagde egen sak på da han sluttet.

Sande Avis omtaler at Bjorøy, dersom han får jobben, kan bli sjefen til sjefen han selv hadde før han sluttet i Holmestrand kommune. Svend Bergan Grane var kommunalsjef teknisk, og den Bjorøy rapporterte til da han jobbet der. Etter at Bjorøy sluttet, endte det med at Grane fikk Bjorøys jobb. Nå kan Bjorøy, hvis han blir ansatt, havne over sin tidligere sjef i organisasjonskabalen. 

Bjorøy kommenterer det slik til Sande Avis: «Litt spesielt? Jo, det kan du si. Men gjennom et langt arbeidsliv har man mange roller og man velger mellom mer fagspesifikke lederroller og mer generelle funksjoner. Det er ulike frakker man tar på seg, men for min del klarer jeg godt å ha ulike stillinger».

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.