Skip to main content

Samles i nytt senter på jakt etter jobb

SENTERGLEDE: De gleder seg over nytt senter. F.v. Asle Olsen Gaasø, medeier i Vinterfjord AS, næringsrådsdirektør Lars Nordal og gründer Daniel Tandberg-Johansen.

Bedrifter som har sagt opp ansatte ble med på spleiselaget. Dermed åpner 1. april et nytt senter i Asker der et økende antall arbeidsledige kan få hjelp.

«Senter for entreprenørskap og karriereutvikling» er navnet på stedet. I realiteten skal senteret tilby nødhjelp for folk som har mistet jobben gjennom nedbemanning og omstilling i Askers næringsliv.

– Ja, det er situasjonen spesielt innen olje- og gassnæringen som gjør at vi nå etablerer dette senteret. Med oss tar vi med de erfaringene vi har fra Etablerertjenesten som har vært drevet i flere år, sier direktør i Asker Næringsråd, Lars Nordal.

Senteret er et svar på en langt tøffere virkelighet med nedbemanning og omstilling i lokalt næringsliv. Asker Næringsråd har det operative hovedansvaret for Etablerertjenesten i Asker og Bærum, og har allerede opprettet såkalte inkubator- plasser for personer som ønsker å starte egen virksomhet.

Og det skal det fortsatt være.

LES OGSÅ: En miks av ulike grupper

– Godt tilbud

Daniel Tandberg-Johansen (43) fra Heggedal er blant dem som skal benytte det nye senteret.

– Vi opplever dette som et svært godt lavterskeltilbud til gründere som ønsker et sted der de kan jobbe med sine prosjekter, sier Tandberg-Johansen.

– Men i tillegg kommer nå mennesker som er på jakt etter en jobb. Det er også derfor vi ikke bare kaller det senter for entreprenørskap – men også for karriereutvikling, sier Nordal.

– Det å kunne sitte i et miljø med andre i stedet for å sitte og lese stillingsannonser ved kjøkkenbordet, er vi sikre på gir positiv motivasjon og mer energi, sier Nordal.

– Det å få tilgang til en kontorpult med alle fasiliteter i et miljø, kan bidra til å gi den enkelte økt selvfølelse, selvinnsikt og selvledelse, fremholder Lars Nordal.

– Rundt 15 personer vil trolig til enhver tid sitte her. Men vi har arealer til å kunne utvide dette antallet ved behov, sier han.

LES MER: Rush av rettssaker etter oppsigelser

Også for flyktninger

Nordal opplyser at senteret også har fått støtte fra departementet som har ansvar for innvandrings- og integreringssaker.

Det betyr at tilbudet etter hvert også utvides til andre målgrupper, eksempelvis innvandrere og flyktninger. Det er meningen at folk skal kunne sitte her i tre måneder.

– Og det er ikke bare en pult man får. Plassen kombineres med veiledning og kunnskapsoverføring fra erfarne rådgivere, både fra Akershus og også fra utenforstående, sier Nordal.

Les flere artikler