Skip to main content

Samles i nytt senter på jakt etter jobb

SENTERGLEDE: De gleder seg over nytt senter. F.v. Asle Olsen Gaasø, medeier i Vinterfjord AS, næringsrådsdirektør Lars Nordal og gründer Daniel Tandberg-Johansen.

Bedrifter som har sagt opp ansatte ble med på spleiselaget. Dermed åpner 1. april et nytt senter i Asker der et økende antall arbeidsledige kan få hjelp.

«Senter for entreprenørskap og karriereutvikling» er navnet på stedet. I realiteten skal senteret tilby nødhjelp for folk som har mistet jobben gjennom nedbemanning og omstilling i Askers næringsliv.

– Ja, det er situasjonen spesielt innen olje- og gassnæringen som gjør at vi nå etablerer dette senteret. Med oss tar vi med de erfaringene vi har fra Etablerertjenesten som har vært drevet i flere år, sier direktør i Asker Næringsråd, Lars Nordal.

Senteret er et svar på en langt tøffere virkelighet med nedbemanning og omstilling i lokalt næringsliv. Asker Næringsråd har det operative hovedansvaret for Etablerertjenesten i Asker og Bærum, og har allerede opprettet såkalte inkubator- plasser for personer som ønsker å starte egen virksomhet.

Og det skal det fortsatt være.

LES OGSÅ: En miks av ulike grupper

– Godt tilbud

Daniel Tandberg-Johansen (43) fra Heggedal er blant dem som skal benytte det nye senteret.

– Vi opplever dette som et svært godt lavterskeltilbud til gründere som ønsker et sted der de kan jobbe med sine prosjekter, sier Tandberg-Johansen.

– Men i tillegg kommer nå mennesker som er på jakt etter en jobb. Det er også derfor vi ikke bare kaller det senter for entreprenørskap – men også for karriereutvikling, sier Nordal.

– Det å kunne sitte i et miljø med andre i stedet for å sitte og lese stillingsannonser ved kjøkkenbordet, er vi sikre på gir positiv motivasjon og mer energi, sier Nordal.

– Det å få tilgang til en kontorpult med alle fasiliteter i et miljø, kan bidra til å gi den enkelte økt selvfølelse, selvinnsikt og selvledelse, fremholder Lars Nordal.

– Rundt 15 personer vil trolig til enhver tid sitte her. Men vi har arealer til å kunne utvide dette antallet ved behov, sier han.

LES MER: Rush av rettssaker etter oppsigelser

Også for flyktninger

Nordal opplyser at senteret også har fått støtte fra departementet som har ansvar for innvandrings- og integreringssaker.

Det betyr at tilbudet etter hvert også utvides til andre målgrupper, eksempelvis innvandrere og flyktninger. Det er meningen at folk skal kunne sitte her i tre måneder.

– Og det er ikke bare en pult man får. Plassen kombineres med veiledning og kunnskapsoverføring fra erfarne rådgivere, både fra Akershus og også fra utenforstående, sier Nordal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.