Skip to main content

– Kommunen har forsøkt flere løsninger

– Det er flere faktorer som gjør at Hege Jahren er i denne situasjonen. Asker kommune har forsøkt ulike løsninger for å imøtekomme hennes løpende behov for tjenester hun har krav på, sier rådgiver Cathrine Retvedt.

BAKGRUNN: Funksjonshemmede Hege (56) har vært uten hjelp i to måneder 

Hun leder kommunens BPA-ordning. Fordi Jahren har opphevet kommunens taushetsplikt, kan Retvedt svare på den konkrete kritikken.

– Vi hadde en assistent ansatt i kommunen som var klar til henne da hun kom hjem fra Spania. Denne assistenten ble syk de første dagene hun skulle vært hos Jahren. Forholdene ble ytterligere vanskeliggjort av at Jahren pådro seg smittsomme stafylokokker i Spania. Flere av de assistentene vi normalt kunne brukt som vikarer har andre svake brukere som ikke ville tålt smitten, sier Retvedt.

Ny kontrakt

– Hun er svært bestemt på hvem hun vil ha som assistenter, og det er hennes fulle rett. Nå har vi tegnet kontrakt med en ny assistent, og vi forsøker å finne assistenter vi kan ha som backup. I denne perioden har vi hatt tett kontakt med hjemmesykepleien, som har gitt Jahren nødvendig hjelp.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.