– Vi har hatt flere møter med administrasjonen i Asker kommune, og vi skal ha et nytt møte med dem før jul, bekrefter visepresident Hans Petter Gulbrandsen i Norges Cykleforbund overfor Budstikka.

Administrasjonen i kommunen forteller også at de jobber med saken, og at de trolig vil legge frem en sak for politikerne på nyåret.

Budstikka har tidligere skrevet om planene og ønskene om en sykkelvelodrom i Asker. Det er Norges Cykleforbund som står bak planene, og de ønsker at den bygges på Langenga, nedfor Risenga.

Den skal i så fall være en del av et større utviklingsprosjekt i området, der det blant annet skal bygges boliger.

LES OGSÅ: Bærum lengst etter på idrettshaller

Norges Cykleforbund ønsker en velodrom der det, naturligvis, skal sykles, men også et sted der administrasjonen i forbundet etter hvert skal flytte inn. De holder nå hus på Vøyenenga i Bærum. Forbundet har tidligere uttalt at de ønsker at en eventuell velodrom i Asker skal utvikles til et kompetansesenter for sykling i Norge.

Flerbrukshall til 150 millioner

Asker kommune har sagt at de er positive til planene om en velodrom i Asker.

Kanskje ikke så rart, da kommunen ikke skal betale fem øre for utviklingen av selve velodromen isolert sett. Finansieringen er det Norges Cykleforbund som skal stå for.

– Vi har hentet informasjon fra forskjellige konsulentselskaper, og prisen for en velodrom isolert sett vil ligge på rundt 150 millioner kroner, sier Gulbrandsen.

En sykkelvelodrom er bygd opp slik at det er doserende sykkelbane rundt, og et flatt gulv i midten.

LES OGSÅ: Overfylte treningsanlegg presser ut uorganisert idrett, men her åpner de idrettsdørene

To idrettsanlegg

Flaten i midten skal benyttes som en flerbrukshall, til for eksempel håndball eller volleyball. Den skal være skilt av fra sykkeldelen med netting.

– Det blir på en måte to idrettsanlegg i samme bygg. Asker kommune og Akershus fylkeskommune har signalisert at de gjerne vil benytte seg av den halldelen som leietagere, sier Hans Petter Gulbrandsen i Norges Cykleforbund.

LES OGSÅ:

Tror på snarlig byggestart for Solli skianlegg

Vil velte Føyka-planer