Skip to main content

Frithjof Wilborn søker seg til Hagaløkka

Mest kjent: Blant de seks søkerne til rektorstillingen på Hagaløkka skole er den tidligere TV2-medarbeideren Frithjof Wilborn fra Drengsrud. ULF HANSEN

Blant de seks søkerne til rektorstillingen til Hagaløkka skole er tv-personligheten Frithjof Wilborn (53).

Da søknadsfristen for stillingen til den problemfylte barneskolen gikk ut hadde skolen fått seks søkere.

– Med det mediekjøret Hagaløkka har vært utsatt for synes jeg seks søkere er bra. Det pleier å være fra fire til ti søkere på rektorstillinger i Asker. Men det viktigste er ikke hvor mange som søker, men kvalifikasjonene til søkerne, mener Jo Fiske, direktør for oppvekst og utdanning i Asker kommune.

Han opplyser at rektoransettelsen bør være på plass innen 6. mars både for Hagaløkka og Bondi barneskole som fikk 9 søkere.

Blant søkerne til rektorstillingen på Hagaløkka er det flere som også har søkt på den samtidig utlyste stillingen som rektor på Bondi barneskole. Men den mest kjente søkeren, Frithjof Wilborn, har kun søkt seg til Hagaløkka.

Egentlig lærer

Selv om 53 åringen først var kjent som fotballspiller, senere som programleder for Mestermøtet, Vil du bli millionær?,  Farmen og flere program på TV 2, er det lærer han egentlig er. Før kjendiskarrieren var han lærer på Lillehammer i syv år og ble i 2011 ansatt som lærer på Drengsrud barneskole. Han er også bosatt i distriktet. Budstikka har ikke lykkes i å få kontakt med Wilborn.

Fire dobbeltsøkere

Blant søkerne som har ønsket seg både til Hagaløkka og Bondi er avdelingsleder Hilde Elise Eikenes (41) fra Nesøya, rektor Henrik Fridorf (43) fra Sætre, rektor Roy Korslien (52) fra Oslo og Undervisningsinspektør Trine Thyrhaug Svaasand (44) fra Lier.

I tillegg har avdelingsleder på Ramstad skole Birgitte Vedeler (52) fra Vettre som Wilborn søkt kun Hagaløkka-stillingen.

Disse har bare søkt rektorstillingen på Bondi:

Fagleder Ellen Engeland (58) fra Drammen, adjunkt Marit Melås (55) Asker, undervisningsinspektør Kari J Skei (54) fra Asker,

adjunkt Kathrine Solstrand (39) fra Borgen, og Sten Tore Svennes (46) fra Steinkjer.

Les flere artikler