Skip to main content

Fraråder undergang ved ny rundkjøring

BLIR RUND: Dagens lyskryss mellom Bleikerveien og Røykenveien skal bli rundkjøring.

Rundkjøringen mellom Bleikerveien og Røykenveien blir trolig bygget uten undergang for fotgjengere.

Bygningsrådet har reagert på utbyggingsavtalen mellom Asker kommune og Akershus fylke på Risenga. Ifølge reguleringsplanen for området skal det lages en rundkjøring i krysset mellom Bleikerveien og Røykenveien, med undergang for fotgjengere.

I utbyggingsavtalen går det frem at fylket påtar seg ansvaret for rundkjøringen, men uten undergang.

Dette ville ikke politikerne i bygningsrådet akseptere i sin uttalelse til avtalen. Nå har den vært ute på høring, og Statens vegvesen har gjort en ny vurdering av alternativene med og uten undergang.

LES OGSÅ: Slik blir Risenga etter flere år som byggeplass

Koster 75 mill.

Konklusjonen er at undergangen vil kreve så stort areal for at det ikke skal bli for bratt, lang anleggstid med kronglete omkjøringer og store ekstrakostnader. Prislapp uten undergang er 69 millioner. Med undergang regner man med 75 millioner ekstra. Nå anbefaler rådmannen at det blir uten undergang. Formannskapet får saken til behandling tirsdag kveld.

I løpet av de nærmeste årene skal det bygges ny ungdomsskole, ny videregående, ny ishall og tilbygg til Leikvollhallen. Området skal ikke stenges for publikum i byggeperioden, så det vil bli anlagt midlertidige gangveier og en gangbro over Brages vei ved Askerhallen.

LES MER: Nå skal omsider gangfeltet på Bondi fjernes

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.