Nå feies veiene i Asker og Bærum

VÅRRENGJØRING: I forrige uke begynte Bærum kommune med feiing av gang og sykkeleveier. Snart står også hovedveiene for tur.

VÅRRENGJØRING: I forrige uke begynte Bærum kommune med feiing av gang og sykkeleveier. Snart står også hovedveiene for tur. Foto:

Motorsykler på veiene og feiemannskaper i aksjon. Det går mot vår i Asker og Bærum.

DEL

Heldigvis kjenner kommunene sin besøkelsestid.

– Vi har startet feiingen på hovedgangveier og sykkelveier allerede, sier Kurt Bøystad i Bærum kommune.

Han anslår at disse vil være ferdig feiet allerede i neste uke, men at mannskapene trolig må gå over én gang til før de sier seg fornøyd.

– Vi begynner nærmest sjøen ved Sandvika, Høvik og Fornebu og jobber oss mot Lommedalen og Vestmarka. Der tiner det sist, sier Bøystad.

Ifølge ham står samtlige feiemannskaper klare og bare «venter på å slippes løs» på hovedfeiing av veiene, trolig i god tid før påske.

Alle veier skal være ferdig feid til 17. mai, lover Bøystad.

LES OGSÅ: Skiføret i ferd med å smelte bort

Tid for motorsykkel

Hos Motor Centeret på Nesbru står Inger Johanne Slottan (41) og ser hengivent på sin Honda CBR 900 Fireblade.

– Det er så deilig å se henne igjen!

Selv kaller hun motorsykkelen bare for «snuppa mi». Nå er det noen måneder siden sist det var bare henne, «snuppa» og veien de kjører på.

– Det er en frihetsfølelse. Når jeg tar en kveldstur og får luftet hodet... Det kan ikke sammenlignes med noe annet, sier Slottan.

Inger Johanne Slåttan skal hente MC hos motosenteret. Nå er det vår, sier hun. Litt vel ivrig, sier fagmann hos motorsenteret.

Inger Johanne Slåttan skal hente MC hos motosenteret. Nå er det vår, sier hun. Litt vel ivrig, sier fagmann hos motorsenteret.

LES OGSÅ: Fant blåveis ved Hvalstrand

Også daglig leder Erik Grøndahl på Motor Centeret merker at det går mot lysere tider. Gamle og nye motorsykkel-kunder er tilbake. Nå skal de omlag 75 motorsyklene han har hatt i opplag ut på veiene igjen. Sist torsdag klargjorde han tre sykler for «utkjøring», blant dem motorsykkelen til Inger Johanne Slottan.

LES OGSÅ: Skal kjøre 30.000 kilometer på motorsykkel

For selv om det ikke er optimale kjøreforhold ennå, er det nå de aller ivrigste melder seg.

– Det er fortsatt mye grus på veiene og støvet legger seg som mel i veibanen. Da blir det glatt og litt farlig, sier Grøndahl.

Det blir det snart en slutt på:

Feier for harde livet

I kommunalteknisk avdeling i Asker forteller Mari Gabrielsen at kommunen startet feiingen på fredag denne uken og vil fortsette for fullt neste uke.

– Vi starter med hovedsykkelveinettet og fortsetter med gang- og sykkelveier for øvrig. Vi tar først hovedinnfartsårene til Asker sentrum og strekningen mot Sandvika og grensen mot Bærum. Etter dette fortsetter vi med øvrige gang- og sykkelanlegg og bilveier, sier Gabrielsen.

Saken fortsetter under bildet

ENDELIG: Inger Johanne Slottan har ventet i fler emånender på å kunne kjøre motorsykkel igjen. Torsdag i forrige uke hentet hun sykkelen sin hos Motor Centeret på Nesbru.

ENDELIG: Inger Johanne Slottan har ventet i fler emånender på å kunne kjøre motorsykkel igjen. Torsdag i forrige uke hentet hun sykkelen sin hos Motor Centeret på Nesbru. Foto:

(For spesielt interesserte vil kommunen feie i følgende rekkefølge: Billingstadsletta, Fekjan, Kirkeveien, Knud Askers vei, Drammensveien, Dikemarksveien, Heggedalsveien, Bleikerveien, Langenga, Jørgensløkka, Borgenveien og Semsveien).

LES OGSÅ: Askers nyeste sykkelfelt: 1,6 syklist i timen

Når det gjelder feiing av vanlige gateadresser oppfordre Gabrielsen folk i Asker til å følge med på oversikten på kommunens hjemmeside. Hun advarer også mot å legge privat hageavfall og grus fra egen eiendom ut i kommunal vei.

– Dette kan inneholde kvist og stein som ødelegger feieutstyret og feiebilene må kjøre utenom dette. Dette gir dårligere feieresultat på veiene for innbyggerne våre, sier hun.

Kommunene feier alle de kommunale veiene, mens Statens vegvesen har ansvaret for feiing av fylkesveier med tilhørende gang- og sykkelveier.

Artikkeltags