Tirsdag kveld åpnet kjelleretasjen under Vardåsen kirke med sang og taler og vafler i lange baner. Det som tidligere har vært en råkjeller er nå innredet med et stort allrom med amfi og piano, fire små grupperom, eget bandrom og kjøkken og kafé. Og navnet er Under. Med eller uten uttalt d.

– Vardåsen kirke er i seg selv et under, og at vi nå har fått dette, må vel være et under under alle under, sa kirkesjef John Grimsby, som var en av mange som gratulerte menigheten, alle de frivillige, medhjelperne, barna og hele lokalsamfunnet med det nye møtestedet.

LES OGSÅ: Vardåsen kirke lager liv i kjelleren

Resultat av Borgenprosjektet

– Vi har drømt om dette i alle de 15 årene kirken har eksistert, sa sogneprest Dag Håland. For egentlig skulle det ikke være noen underetasje. Men entusiastiske politikere som Annemor Onarheim og Ingvild Tautra Vevatne fikk med seg kommunen og la til rette for en utvidelse under. Men i mange år har det ikke vært annet enn bruktmarked i lokalene.

Med Borgenprosjektet ble det avdekket et stort behov for flere møtesteder. Da ble det fart på sakene under kirken.

Hvem som skal bruke lokalene og når, er ikke helt fastspikret ennå, opplyser menighetsrådets leder Anne Markegård Øya. Det som er klart, er at bandrommet får sin egen bookingside, og speiderne får bruke Under som speiderhus.

Åpnet av ordføreren

– Det blir veldig fint, også med grupperom til hver patrulje, sier speider Gunvor Aars Olsen. Hun var med på kjøkkenet under tidenes vaffelproduksjon, for etterpå var det vafler til alle gjestene, ikke minst til alle barna.

LES OGSÅ: Endelig jul i egen kirke

Ordfører Lene Conradi var også med blant gratulantene, og hadde det ærefulle oppdraget å erklære Under for åpnet.

– Det betyr mye for barn og unge å ha en levende kirke, og jeg håper at lokalene skal bli et lyspunkt for mange, sa hun.

– Vi har fått en ny møteplass på Borgen. Og om noen ikke våger seg inn kirkedøren, så håper vi de våger seg inn kjellerdøren, sa sogneprest Håland.