Skip to main content

Asker-folk har tillit til politikerne sine

FOLKEVALGTE: 69 prosent av innbyggerne stoler på politikernes løfter. Her deler av Høyres benk i kommunestyret. Anledningen er en avstemning om utsettelse av Drengsrud-reguleringen i november i fjor.

Askers innbyggere har stor tiltro til sine folkevalgte. Men enda mer fornøyd er politikerne selv.

400 innbyggere i Asker har fått 14 spørsmål om hvordan de oppfatter styre og stell i kommunen. De 47 medlemmene i kommunestyret har fått de samme spørsmålene i en undersøkelse foretatt av KS. Og det er blitt et godt resultat, over gjennomsnittet blant de kommunene som har valgt å delta.

Til påstanden «Jeg er i det store og hele godt fornøyd med kommunens tjenestetilbud», svarer 88,5 prosent av innbyggerne at det passer enten svært godt eller ganske godt. 97,7 prosent av de folkevalgte svarer det samme. Det gir en skår på henholdsvis 3,3 og 3,4 prosent på en skala fra 1 til 4. Landssnittet er henholdsvis 2,9 og 3,2 prosent.

LES OGSÅ: Askers politikere har fått nok av Brønnøya

Større gap

Forskjellen mellom innbyggere og folkevalgte er langt større når det kommer til tillit. Påstanden «Som regel kan en stole på løftene fra politikerne her i kommunen» synes 69 prosent av innbyggerne passer svært eller ganske godt, mens 95,7 prosent av de folkevalgte sier det samme.

– Det som er et gap mellom innbyggernes oppfatning og politikernes oppfatning er merkbart, men det samme finner vi i alle tilsvarende undersøkelser. Og Askers innbyggere er mer fornøyde enn andre, sier Jørn Ivar Baade, seniorkonsulent i KS. Han la frem resultatet av undersøkelsen for Asker kommunestyre denne uken.

LES OGSÅ: Anbefaler nye bussruter og ekspress-sykkelvei

Et godt eksempel

– Vi ser at Asker skårer veldig godt og jobber bevisst og aktivt for å utvikle demokratiet. Det er viktig i disse tider, hvor det i land ikke langt unna oss er tilløp til en utvikling av mer autoritære styrer. Det viser at demokrati ikke er noe man kan ta for gitt, og at det er viktig å jobbe med. Der er Asker et godt eksempel, sier Baade.

Medlemmene i kommunestyret fikk i tillegg en del spørsmål som bare de svarte på, angående jobben som folkevalgt og forholdet dem imellom og til administrasjonen. 79,6 prosent synes det er gode politiske debatter i kommunestyret, 89,1 prosent mener det er god relasjon mellom posisjon og opposisjon, og 93 prosent trives godt med arbeidet som folkevalgt.

LES OGSÅ: Røyken og Hurum «gifter seg rikt» med Asker

Aller høyest skår får ordfører Lene Conradi ved at 95,5 prosent mener hun er ordfører for hele kommunestyret.

– Det er eksepsjonelt bra, og det beste jeg noen gang har presentert til nå, sier Baade.

Conradi synes det er hyggelig tilbakemelding.

– Det viktigste er at det sier noe om tillit til demokratiet. Og det er hyggelig at de folkevalgte synes det er positivt å være folkevalgte, til tross for all tiden det tar, sier Lene Conradi.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.