Skip to main content

Alle i leilighet får utdelt rødt nett

På døren: Aud Engebretsen på Erteløkka tar gjerne imot det røde nettet av Christina Berg Eriksen. – Dette tar jeg med glede imot, sier hun.  ALLE FOTO: KARL BRAANAAS
På døren: Aud Engebretsen på Erteløkka tar gjerne imot det røde nettet av Christina Berg Eriksen. – Dette tar jeg med glede imot, sier hun. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Askerbøringer kaster årlig 1,5 kilo miljøfarlig avfall i restavfallet. Nå får alle som bor i leilighet, et rødt nett å kaste det i.

Alle som bor i rekkehus og enebolig har en rød boks for batterier, lyspærer, maling og annet som skader miljøet. Dette blir hentet på samme måte som annet avfall. Men blokkbeboerne har ingen boks.

– Det ønsker vi å gjøre noe med nå. Vi har omtrent 5.000 husstander i leiligheter i Asker, og nå får også de tilbud om å bli kvitt miljøfarlig avfall, sier Christina Berg Eriksen og Karoline Ottestad Rød.

De jobber med gjenvinning i kommunalteknisk avdeling, og har ansvaret for å få bragt ut røde nett til alle blokkbeboere i disse dager.

LES OGSÅ: Kaster mindre mat

– Altfor mye farlig avfall kastes i restavfallet, i snitt 1,5 kilo per innbygger i året. Det er viktig å få dette samlet inn for seg så det kan håndteres på en forsvarlig måte, sier Berg Eriksen.

Har etterlyst tilbudet

Budstikka var med da Aud Engebretsen på Erteløkka fikk levert et rødt nett på døren.

– Dette har jeg faktisk etterlyst. Vi har søppeldunker for både plast og papir, men ikke lyspærer og sånt. Nå var jeg og leverte på Trekanten i går, men heretter skal jeg bruke dette fine røde nettet, sier Aud Engebretsen.

LES MER: Positive til kildesortering

Mens de røde bøttene blir hentet utenfor hus og rekkehus på angitte tider, blir det en annen ordning med nettene.

– Boligblokker har gjerne store fellesområder, hvor vi ikke ønsker at det skal stå åpne nett fulle av farlig avfall. Derfor blir det en bringeordning i stedet. En miljøbil vil kjøre rundt og ta imot nett på gitte steder til gitte tider. Dette får man lett informasjon om på vår app «min renovasjon», sier Ottestad Rød. Hun legger til at butikker som selger lyspærer og batterier fremdeles vil ta imot det for dem som vil levere der.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.