Nå drysser millioner over idretten: – Helt avgjørende for mange

JUBEL: Asker Idrettsråd får 630.000 kroner til å etablere utstyrssentraler. Til høyre: Daglig leder i Idrettsrådet, Gry Elisabeth Garlie, til venstre daglig leder i Heggedal nærmiljøsentral, Per Sletaune

JUBEL: Asker Idrettsråd får 630.000 kroner til å etablere utstyrssentraler. Til høyre: Daglig leder i Idrettsrådet, Gry Elisabeth Garlie, til venstre daglig leder i Heggedal nærmiljøsentral, Per Sletaune Foto:

Rett før jul deler diverse stiftelser ut pengegaver til idrettslagene. – For mange er denne støtte helt avgjørende, sier idrettsråds-leder.

DEL

Gjensidigestiftelsen er blant dem som deler ut penger til idrettstiltak – i år for til sammen 5,3 millioner kroner (se faktaramme) i Asker og Bærum. Aller mest får nærmiljøanlegg på Jar med 980.000 kroner. I Asker får Asker Idrettsråd 630.000 kroner til etablering av to utstyrssentraler for fritidsutstyr til utlån.

– Dette blir veldig spennende, sier daglig leder i Asker Idrettsråd, Gry Elisabeth Garlie.

Hun forteller at ordningen skal kobles opp mot en nasjonal forening som heter Bua.

– Vi ønsker å tilgjengeliggjøre utstyr og skape fine utlånsordninger forskjellige steder i bygda vår.

LES OGSÅ: Får 1,2 millioner kroner til å svi av på datatreff på Bekkestua 

Garlie forteller at det blir en utstyrssentral på Holmen og en i Heggedal. Utlånsordningen skal driftes av idrettslag eller andre aktører. Utstyr for utlån kan være skøyter, skiutstyr, fotball, flytevester, sparkesykler, skateboard osv. Asker Idrettsråd har satt søkelyset på å holde kostnader nede for å få flest mulig i aktivitet.

– Vi ønsker at alle barn skal ha mulighet til å være i aktivitet og drive forskjellige typer aktivitet. Utstyret til utlån skal være flott utstyr som er enkelt å bruke og som gjør at man får lyst til å være i aktivitet, påpeker Garlie.

LES OGSÅ: Fikk nei to ganger – får 980.000 i år

Flere tar til tårene

Områdeleder for Asker og Bærum i Gjensidigestiftelsen, Linda Scott, sier deres målsetting er å støtte prosjekter i innen trygghet og helse og ønsker at flere skal bli aktive.

Hun forteller om idrettsledere som blir så glade at tårene renner når de får beskjed om at de får midler fordi det betyr så mye.

– Å være med på å bidra for tryggere, sunnere og bedre nærmiljø er kjempestas. Det er ildsjelene og prosjektene som gjør jobben. Det ønsker vi å få frem, sier Scott og legger til at hun har Norges beste jobb på denne tiden av året.

– Så kommer oppfølgingen av at pengene blir brukt til det de skal. Vi kvalitetssikrer at pengene brukes på det de er søkt om.

Størrelsen på tildelingen fra stiftelsen er omtrent det samme som i fjor.

Gjensidigestiftelsen er blant dem som deler ut penger. Det samme gjør Sparebankstiftelsen, If og flere.

LES OGSÅ: Idrettslag gir til veldedighet: – Styrker lagets merkevare

Kalender viser søkemuligheter

– Det er mange muligheter for idrettslagene til å søke. Vi prøver å synliggjøre disse på Asker Idrettsråds hjemmeside. For mange er det helt avgjørende å få denne støtten. Kommunen er en kjempestor sponsor, men det er ingen tvil om at stiftelsene som finnes rundt omkring har mye penger og mange gode formål.

De årlige investeringsmidlene i handlingsprogrammet til idrett i Bærum kommune er 12 millioner kroner, i Asker er summen til idrett 4,5 millioner kroner.

Daglig leder i Bærum Idrettsråd, Eystein Weltzien, sier han opplever at idrettslagene er oppmerksomme på støtteordningene som finnes.

– Det gjelder for idrettslag å ha øynene med seg og ressurser til å sette seg ned og skrive søknader. Vi har kalender på vår hjemmeside, og det er nok ikke alle som er oppmerksomme på mulighetene som finnes, sier Garlie.

Får fra Gjensidigestiftelsen

Asker Idrettsråd etablering av to utstyrssentraler 630.000

Asker Innebandy bytting banedekke ballbinge 100.000

Asker Fotball samfunnsbussen 350.000

Asker Skiklubb turorientering 200.000

Asker Turnforening kjøp av utstyr 25.000

Stabæk bandy – ernæringsprosjekt 171.728

Øvrevoll Hosle hopp – hjelmer og hoppstøvler 37.465

Bærum seilforening – brettseiling 529.044

Jar IL – kunstløpskole for barn 150.000

Jar IL – nærmiljøanlegg 980.000

Bærums Verk Hauger – utstyr til pensjonist-dugnadsgruppe 90.000

Bærums Skiklub– utstyr til barn 100.000

Totalt: Asker 1.687.585 / Bærum 3.650.784

Artikkeltags