Lokalvalget i Asker 2019 blir historisk. Det er det nye kommunestyret som skal velges med representanter både fra Asker, Røyken og Hurum kommuner.

Nominasjonskomitéen i Høyre, ledet av tidligere Asker-ordfører Morten Strand, fikk stort sett fullt gehør for de 61 navnene de har plukket ut.

På nominasjonsmøtet mandag kveld var det derfor klapping stort sett hele veien gjennom. Men på 24. plass ble det opphold i applausen.

Her sto Bjarte Reve fra Billingstad, som mange kjenner igjen fra utallige artikler om Hosletoppen skole – der Reve i rollen som FAU-leder sto i spissen for bevaring av skolen.

LES OGSÅ: Her er Bærum Høyres topper til kommunevalget

På plass 24 foreslo Geir Aarseth fra Heggedal at Kirsti Kierulf fra Heggedal heller burde bli plassert. Hun sto opprinnelig på plass 34. Aarseth argumenterte rundt Kierulfs innsats for samferdselssaker, og fremhevet spesielt Røykenveien.

Reves tilhengere entret også talerstolen. Billingstad-mannens engasjement for nærmiljø og skole ble trukket frem som argumenter for å velge ham.

Hyggelig med støtte

Etter en skriftlig avstemming ble det imidlertid klart at Reve beholdt sin 24. plass. Det var 107 stemmeberettigede og Reve fikk flertall. Da hadde det vært snakket varmt på talerstolen for begge kandidater.

Kirsti Kierulf står fortsatt på plass 34 etter mandagens møte.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å få lokal støtte her i kveld, sier Kierulf.

LES OGSÅ: Politikere innrømmer mangelfull kunnskap om vei

Selv om hun ikke rykket opp på lista, påpekte imidlertid Kierulf at det viktigste er folk som stemmer.

– Hvor du blir stående på kommunestyrelisten ikke er så viktig. Det viktige er at de som stemmer gir deg kryss. Det er jo det som avgjør. Og hvis du ser på mine resultater tidligere, er jeg blitt krysset inn av velgerne i begge omganger. Så det er jo mange som gjerne vil ha meg inn. Det er en tillit jeg setter enormt pris på og som jeg prøver å forvalte som aktiv politiker, sier hun.

Reve var på en reise i forbindelse med jobb, og ikke tilstede på mandagens møte.

Tøff jobb

De tre øverste på listen – ordførerkandidat Lene Conradi, gruppeleder Håvard Vestgren og nåværende Hurum-ordfører Monica Therese Vee Bratlie – ble valgt allerede 13. juni i år.

De syv neste på ti-på-topp listen er fra plass fire og nedover: leder i Asker Høyre, Cecilie Lindgren fra Nesøya, Heidi Sorknes fra Sætre, Nina Eirin Marheim Sørsdal fra Spikkestad, Hans A. Hveem fra Asker, Susanne Vist fra Slemmestad, Stig Wettre-Johnsen fra Asker og Trond Jerve fra Nesbru.

Leder av nominasjonskomitéen, Morten Strand, redegjorde for en svært grundig jobb.

– Det er den tøffeste jobben jeg vel har hatt. Vi har snakket med over 40 mennesker og har brukt mye tid på dette, sier han.

Strand var fornøyd over at forslagene fikk så sterk tilslutning fra forsamlingen på møtet.