Slik skal de få flere til å spille golf

FORNØYD: Daglig leder Matthias Gullberg i Asker Golfklubb sier de kommer til å ha vel 1.450 medlemmer denne sesongen. «Prosjekt ivaretagelse» skal få enda flere med.

FORNØYD: Daglig leder Matthias Gullberg i Asker Golfklubb sier de kommer til å ha vel 1.450 medlemmer denne sesongen. «Prosjekt ivaretagelse» skal få enda flere med. Foto:

Antall golfspillere i Norge går ned, men Asker golfklubb øker antallet for fjerde år på rad. Nå er klubben med på et prosjekt som skal få enda flere med i golfsporten.

DEL

– Her er golf populært. Fallet i antall spillere har stagnert og vi har hatt en økning i antallet medlemmer de fire siste årene, bekrefter daglig leder i Asker Golfklubb, Matthias Gullberg.

Han spår at banen kan åpne om et par uker. Vinteren har vært snill mot golfbanen, fjorårets åpning var rundt 1. mai, i år ser banen enda bedre ut.

– Det ser ut som mange baner åpner nå. Dette blir en sesong med bra kvalitet. Gresset har begynt å vokse.

Det gjør også antallet spillere.

– De siste to-tre årene har vi satset på å få med flere damer. Det har vært bra utvikling, konstaterer Gullberg.

Nå er Asker en av 17 klubber som er med i Golfforbundets «Prosjekt ivaretagelse».

– Det skal bli enklere å komme inn i golfsporten, kjenne seg som en del av klubben og miljøet. Det blir fadderordninger og tiltak for nybegynnere, sier Asker-lederen.

LES OGSÅ: Golfklubb får penger til putting

Roser Asker

Anja Solevågseide er Teamleder idrettsutvikling i Norges Golfforbund. Hun sier målet med prosjektet er å sikre at de som er nye og kommer inn i sporten får en så bra opplevelse at de blir hektet på golf og fortsetter med det som livslang aktivitet.

– Vi har nå et samarbeid med 10 prosent av golfklubbene for å prøve å finne frem til gode aktiviteter og løsninger som gjør at man får en fin vei inn i golfsporten – slik at man ikke bare går på kurs og deretter kastes ut på dypt vann.

LES OGSÅ: Vil lokke flere unge golfere med innendørs golf til 3,5 millioner

- Frafallet er bremset

Solevågseide sier golfsporten har gått fra å være en idrett der én profesjonell trener kunne ta seg av hele medlemsmassen i en klubb, til at man nå, slik som i mange andre idretter, driver opptrening av trenerressurser.

– Det gir oss en helt annen mulighet til å strukturere spillere på alle nivåer. Hele målet vårt er at flest mulig skal få skikkelig glede av golf gjennom god mestring og vennskap, sier Solevågseide som roser Asker Golfklubb.

Hun forteller at Golfforbundet ønsker å få opp andelen kvinner, som i dag er 25 prosent, og at forbundet også mener det er et stort potensial blant barn.

– På landsbasis er frafallet bremset betydelig. I Sverige og andre land er interessen for golf økende igjen. Asker har knallhardt fokus på å sette inn gode tiltak som gjør det mer attraktivt å spille golf, roser Solevågseide.

Artikkeltags