I en vanvittig spennende innspurt, der Lyn allerede hadde sikret gullet, ble det et durabelig oppgjør mellom Byåsen, Røa og Asker om sølvet og bronsen.

Og i den dramatiske spurten falt langrennskometen Johannes Høstflot Klæbo på klønete vis, og Martin Johnsrud Sundby gikk i fra. Harald Østberg Amundsen feide også forbi en forfjamset Klæbo som spiste snø, og 20-åringen fra Asker sørget for at Asker kopierte NM-bronsen fra 2018.

En stor prestasjon av Asker-laget.

– Det er utrolig stas med den bronsen. Vi var selvfølgelig litt heldige med spurten, men slik er langrenn, sa Harald Østberg Amundsen til NRK etter løpet.

– Da jeg så at Johannes Høstflot Klæbo tok mageplask, så skjønte jeg at bronsen var innen rekkevidde, sa Østberg Amundsen.

LES OGSÅ: Fossum-løper imponerte i NM

Tung start

Det ble en litt tung start på stafetten for Asker, og Sjur Kvisle lå et stykke ned på listene etter de første ti kilometerne med klassisk langrenn. Helt nede på en 27. plass lå Askers førstelag, og Sjur Kvisle hadde ingen god følelse etter etappen.

– Det var fryktelig tungt. Jeg kjente at det gikk veldig fort i starten. Jeg hadde litt glatte ski, sa Sjur Kvisle til NRK.

– Derfor føles det utrolig godt og overraskende for meg at det ble bronse. Jeg trodde vi hadde gått oss ut av medaljekampen, sa han.

LES OGSÅ: Asker-løper har ingen planer om å ta Mieto-skjegget

Jevnt

Da gikk det bedre med storebror Erland Kvisle. Han imponerte på torsdagens 15 kilometer på NM, der han til slutt ble nummer åtte.

På søndagens stafett gikk han Asker langt opp på listene.

Han klappet juniorverdensmester Harald Østberg Amundsen på skulderen bare 54 sekunder bak Lyn, og sendte 20-åringen ut sammen med kanskje verdens heteste langrennsløper for tiden, Johannes Høsflot Klæbo. Og noen sekunder foran i sporet lå Røas Martin Johnsurd Sundby.

– Det var bare å gå jevnt, ikke for hardt i starten. Jeg kjente at jeg hadde bra ski og at jeg hadde krefter igjen på slutten. Det var en deilig følelse.

– Deilig at jeg kunne redde broren min der, smiler Erland Kvisle.

Og det gikk ikke lenge før Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høstflot Klæbo - og Harald Østberg Amundsen fra Asker - kjempet om sølvet og bronsen.

Lyn var allerede for langt fremme og hadde nærmest sikret gullet. Simen Hegstad Krüger hadde en ren parademarsj da han gikk Lyn inn til NM-gull.

Til slutt sikret altså Asker seg bronsemedaljen etter den dramatiske spurten.