Skip to main content

Utsetter årsmøtet til Asker Frp etter intern uro: – Virker useriøst

Asker Frps gruppeleder Ole Jacob Johansen er overrasket over at torsdagens møte likevel ikke skal avholdes på Leangkollen.

Asker Frps gruppeleder Ole Jacob Johansen er overrasket over at torsdagens møte likevel ikke skal avholdes på Leangkollen. 

FOTO: PRIVAT

I slutten av april inviterte Asker FrPs interimsstyre til ekstraordinært årsmøte. Men to dager før møtet skulle avholdes ble det avlyst. 

Asker Frp ble i desember 2021 satt under administrasjon av Frp Viken på grunn av splittelse og interne uenigheter i lokallaget. Daværende leder av Asker Frp, Simen Velle, fortalte da til Budstikka at det hadde vært krevende å sette sammen tre lokallag med tre ulike tanker og prosjekter. 

– Derfor anbefalte jeg like før jul at vi skulle be om hjelp fra fylkesstyret, for å finne ut av hva som er best for partiet. Det forslaget kom fra meg, sa Velle den gang.

Simen Velles tid som leder av Asker Frp ble kortvarig.

Simen Velles tid som leder av Asker Frp ble kortvarig. 

Foto: EVA GROVEN

Han hadde selv blitt kastet inn i lederrollen etter at Roar Wesche Juul trakk seg som leder i protest mot det han opplevde som homohets i partiet. 

Nestleder i Viken Frp, Ole Johan Lakselv, overtok da styringen som interimsstyreleder i Asker frem til en ny innstilling av kandidater til styret var på plass. Den var i utgangspunktet klar i forrige uke, men onsdag formiddag gikk det ut melding til medlemmene om at årsmøtet utsettes på ubestemt tid. 

– Trenger mer tid 

– I slutten av april vurderte vi det dit hen at vi kunne gjennomføre årsmøtet i begynnelsen av mai. Men i etterkant har vi fått signaler fra medlemmene i Asker, og ved nærmere gjennomgang har interimsstyret behov for å gå en runde til før vi avholder årsmøtet, sier Ole Johan Lakselv. 

Ole Johan Lakselv har vært interimsstyreleder i Asker Frp siden desember.

Ole Johan Lakselv har vært interimsstyreleder i Asker Frp siden desember. 

Styret tok avgjørelsen tirsdag kveld. Lakselv vil ikke gå inn på hvilke kandidater fra det opprinnelig planlagte styret som eventuelt vil falle ut. 

– Det er mye som skal på plass for å få et velfungerende styre. Jeg kan si at vi er ganske nær en kabal som skal gå opp, men vi trenger en runde til med mer tid, sier han. 

Lakselv poengterer at de nå er i gang med ny prosess, og at de vil bruke den tiden de trenger før de kommer med en ny innstilling til styret. 

– Det er ikke nødvendigvis den samme innstillingen som kommer på bordet igjen. Samtidig sier jeg ikke at det nødvendigvis er de store forandringene som ligger på bordet når sluttresultatet kommer, sier Lakselv. 

Ikke imponert

Fremskrittspartiets gruppeleder Ole Jacob Johansen er overrasket over at årsmøtet ikke blir avholdt som planlagt torsdag kveld. 

Frps gruppeleder Ole Jacob Johansen mener lokallaget i Asker har manglet en leder det siste året.

Frps gruppeleder Ole Jacob Johansen mener lokallaget i Asker har manglet en leder det siste året. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Jeg tenker at dette ikke virker helt seriøst. Nå har interimsstyret jobbet med dette i fem måneder, de har forsikret oss om at de har brukt mye tid og gått grundig inn i arbeidet, sier Johansen. 

– De skulle nå komme ut med en innstilling som balanserer. Når de ikke har greid det, og gir beskjed to dager før årsmøtet, så virker det useriøst, sier gruppelederen. 

– Ikke ført til noe

Johansen mener nå at det eneste logiske er at de kommer med en ny innstilling, eller at Frp Viken kommer med et nytt interimsstyre.

– Er det fortsatt intern uro i partiet som er årsaken til det som skjer nå? 

– Jeg har ikke oppfattet at det er det. Asker Frp sitt problem er at partiet har vært uten ledelse i over ett år. Derfor ba man om bistand for å få lokallaget i gang igjen. Den bistanden har så langt ikke ført til noe som helst, sier Johansen. 

Lakselv kjenner seg ikke igjen i uttalelsene til Johansen. 

– Jeg har ikke tenkt til å gå inn i detaljer om prosessen vi har vært gjennom, og heller ikke prosessen videre. De uttalelsene får han stå for selv. 

Han minner om at Asker Frp selv ba om å bli satt under administrasjon. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.