Askers opprykkshåp blir mindre og mindre

POENGDELING: Askers Balal Arezou må bare konstatere at det ikke ble hjemmeseier mot Moss. FOTO: KARL BRAANAAS

POENGDELING: Askers Balal Arezou må bare konstatere at det ikke ble hjemmeseier mot Moss. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et klønete baklengsmål og kun uavgjort hjemme mot Moss gjør at Asker er enda lenger unna opprykk til 1. divisjon.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

- Jeg tar skylden for at vi ikke vinner i dag, sier keeper Thomas Lia.

Etter en jevnspilt og sjansefattig start på kampen var den unge burvokteren uheldig i det 37. minutt, da et frispark fra over 40 meter gikk over hodet hans og i mål.

- Jeg går opp og skal egentlig bare ta ned ballen, men så glipper den mellom hanskene, fortsetter Lia, som ikke ville skylde på at han fikk solen i øynene.

Falck lettet etter uavgjort

Espen Falck tok over for Gaute Larsen tidligere i uken, og i sin første kamp som hovedtrener måtte han se laget sitt spille 1-1 mot svakt plasserte Moss.

- Vi er ikke fornøyde med uavgjort, men samtidig er vi heldige som slipper unna med poeng med tanke på Moss’ straffebom, sier Espen Falck.

Asker tok tak i kampen etter baklengsmålet og kom ut med større tempo etter pause, men poengjakten kunne fort endt med tap om ikke gjestene hadde blåst et straffespark over mål i det 62. minutt.

Preget av Follo-tapet

Falck synes spillerne sine virket preget av at opprykksdrømmen brast etter tapet mot Follo forrige helg.

- Vi avsluttet uken med et par gode økter, men Follo-tapet satt nok igjen. Ferdighetene og det mentale henger sammen, og da får vi som fortjent, sier Asker-treneren.

Først i det 78. minutt kom målet hele Føyka ventet på. Ciise Aden Abshir rykket forbi forsvaret og la ballen elegant til høyre for keeper, og dermed var lagene like langt. Dette var spissens tredje mål for sesongen.

Nesten fra Tollås

Asker presset Moss bakover etter utligningen, og en god og opplagt Kristoffer Tollås var nær ved å score seiersmålet med et velplassert frispark i sluttminuttene. Moss’ keeper fikk en hånd på ballen, og dermed endte det uavgjort.

Den lokale junioren Petter Svensson (f.1995) fikk sin seriedebut da han kom inn en drøy halvtime før slutt.

Artikkeltags