Sakor endelig klar for Juventus

TIL JUVENTUS: Vajebah Sakor er klar for Juventus. Klubbene er enige om en overgang, og i går besto 16-åringen den medisinske testen. FOTO: TRINE JØDAL

TIL JUVENTUS: Vajebah Sakor er klar for Juventus. Klubbene er enige om en overgang, og i går besto 16-åringen den medisinske testen. FOTO: TRINE JØDAL Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fotball. Vajebah Sakor besto den medisinske testen hos Juventus mandag (16). De neste årene skal han spille for Juventus.

DEL

Det har vært mye frem og tilbake rundt hvor Asker stortalent Vajebah Sakor skal spille denne sesongen.

Både norske og internasjonale klubber har ligget langflate etter 16-åringen, men det var altså «den gamle dame» som fikk napp. Juventus tok kontakt med Asker før jul, og la et konkret tilbud på bordet.

– Vi gikk inn i forhandlinger, og ble enige ganske kjapt, forteller Espen Falck, sportssjef i Asker.

Ifølge Falck er det ikke snakk om at Sakor skal inn i Juventus sin A-stall, i hvert fall ikke det første halvåret.

– Nå har ikke jeg noe med den biten å gjøre, men mitt inntrykk er at han neppe er tenkt å plasseres i A-troppen denne sesongen.

LES OGSÅ: Engelske klubber jakter Sakor

– Sunn avtale

Vajebah Sakors kontrakt med Asker gikk ut ved årsskiftet, men Asker blir likevel ikke sittende igjen tomhendte etter en eventuell overgang. Blant annet har de rett på utdanningskompensasjon.

– Jeg vil ikke gå ut med detaljer fra avtalen, men det jeg kan si er at det er sunn avtale med verdier som ligger i bunn. Alt kan ikke måles i penger, blant annet er klubbsamarbeid og kompetanseutdanning faktorer som er viktige for en klubb som Asker, påpeker Falck.

At Asker har utviklet en spiller som nå skal spille i Juventus, mener Falck er en anerkjennelse for klubben.

– Det viser at vi er i stand til å utvikle gode fotballspillere med vår modell, selv om det skal sies at Vajebah er et eksepsjonelt talent. Det er mulig å bli god i Asker, samtidig som vi også er opptatt av å utvikle andre verdier hos våre spillere.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.

Artikkeltags