Skip to main content

Kampfiksings-mistenkt må trolig bli på sidelinjen ut sesongen

Asker kjemper om opprykk til 1. divisjon. Fotballforbundet anbefaler at spilleren som er mistenkt for å være involvert i kampfiksing ikke får spille mer denne sesongen.
Asker kjemper om opprykk til 1. divisjon. Fotballforbundet anbefaler at spilleren som er mistenkt for å være involvert i kampfiksing ikke får spille mer denne sesongen.

Norges Fotballforbund anbefaler at Asker fortsatt ikke benytter spilleren som er mistenkt for å være involvert i kampfiksing.

NFF anbefaler at spilleren ikke bør spille mer i denne sesongen. Det skriver Fotballforbundet i en pressemelding onsdag.

I pressmeldingen står det:

"Forbundsstyret i Norges Fotballforbund(NFF) har behandlet saken vedrørende bruk av spillere som er siktet i saken om mulig kampfiksing.

I tillegg til anbefalinger fra administrasjonen i NFF, har forbundsstyret innhentet råd fra NFFs etiske komité.
 
Gjeldende regelverk gir ikke fotballforbundet anledning til å suspendere spillere. Derfor blir dette ene og alene klubbenes beslutning.
 
Av omdømmemessige forhold er forbundsstyret av den oppfatning at spillerne som er siktet ikke bør spille fotball for sine klubber så lenge siktelsen opprettholdes. I første omgang ut denne sesongen. Forbundsstyret presiserer samtidig at det er viktig at klubbene er bevisst sitt arbeidsgiveransvar i denne prosessen og søker å formalisere dette med respektive spillere."

LES OGSÅ: Holder siktet spiller på tribunen

LES OGSÅ: Asker-spiller pågrepet og siktet

LES OGSÅ: Savner dokumentasjon i kampfiksingssaken

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.