– Enn så lenge topper vi tabellen, smiler Tor Dølvik og viser til oversikten over 4. divisjon.

I regi av navnet Asker-Holmen, ligger naturlig nok laget på toppen av tabellen når man legger alfabetet til grunn.

Tor Dølvik er styreleder i kvinnefotballavdelingen i Asker Skiklubb. Onsdag skrev han og styreleder i Holmen Fotball, Thomas Haave, under på papirene som gjør at Asker kommune igjen får et seniorlag for kvinnefotball i seriesystemet. Når serien starter opp til våren, skal laget spille i 4. divisjon under navnet Asker-Holmen.

– Intensjonen er at vi skal klare å holde jente- og kvinnespillerne i kommunen. Vi skal gi dem et tilbud slik at de som ønsker å spille fotball ikke trenger å dra ut av kommunen, og til for eksempel Bærum, sier Dølvik og Haave.

Det er noen år siden det ble spilt kvinnefotball på seniornivå i Asker. Og det i en kommune som i sin tid huset Norges beste seniorlag på kvinnesiden.

Storheten Asker vant seks seriemesterskap og fem cupgull i glansdagene. Foran sesongen i 2009, tok Stabæk over kvinnelaget til Asker. Etter det har det vært stille rundt seniorfotballen. Skjønt, den aldersbestemte jentefotballen har blomstret som bare det. Men når spillerne kom opp i en alder der de ønsket å satse på kvinnefotball, måtte de ut av kommunen.

Det skrev også Budstikka om i en stor artikkel i fjor vår. Da bestemte klubbene seg for å sette seg ned sammen og finne en løsning.

LES OGSÅ:

Holmen får to nye hovedtrenere

Derfor klarer ØHIL å beholde fotballjentene: – Inspirerende å bli satset på 

Tilbud, ikke topplag

Nå har ikke det nye laget, Asker-Holmen, ambisjoner om å bli et topplag – med det første.

– Vi skal først og fremst gi et tilbud til spillerne i klubbene, slik at de kan få et stabilt seniortilbud og som forhåpentlig vil motivere dem til å fortsette med fotball. Men det kan selvfølgelig bli slik at vi etter hvert rykker oppover i systemet. Vi har mange gode lag i aldersbestemte jentefotball. Vi ønsker at de spiller hos oss, og ikke må reise inn til Bærum eller Oslo, sier Dølvik.

Ingunn Ramsfjell spilte selv på kvinnelaget til Asker i glansdagene. Nå sitter hun i styret for kvinnefotball i Asker, og er sentral i den nye overbyggingsklubben.

– Både i Asker og i Holmen er det store kull fra 00 og nedover, så at de har et attraktivt mål å sikte mot er veldig viktig. Vi håper også det kan være slik at tidligere spillere kommer tilbake til oss hvis de ser at vi får et OK tilbud, sier hun.

Den nye kvinnefotballklubben skal spille sine hjemmekamper på kunstgresset på Føyka i Asker. Norges Fotballforbund tillater ikke at man har to forskjellige hjemmebaner.

Klubben skal spille sine hjemmekamper i en hvit Asker-trøye og bortekampene i den røde Holmen-drakten.

– Men det kan være at vi etter hvert lager nye drakter der begge lags farger er med i en helt ny drakt. Men det er greit å være litt edruelig med pengebruken, smiler Holmen-leder Thomas Haave.

Den nye seniorklubben har heller ikke et stort budsjett. Utstyr og ressurser finnes allerede i de to moderklubbene.

Det nye laget skal trenes av Petter Høgset, som i dag er 00-trener i Asker.