De siste sesongene har Thomas Lia (25) voktet Asker-buret. Sørlendingen stoppet på 98 offisielle kamper for laget, før kontrakten hans gikk ut etter fjorårets sesong.

– Vi er enige med Thomas Lia om at vi går hver vår vei i denne runde, forteller sportssjef Espen Falck.

Som erstatter henter 2. divisjonsklubben inn den rutinerte svensken Jonas Sandqvist (34). Han kommer gratis etter at kontrakten hans gikk ut med den svenske klubben Landskrona, hvor både Daniel Nannskog og Janne Jönsson var innom før de kom til Stabæk.

– Han har den ballasten og leder- erfaringen vi ser etter. Vi har fått bekreftet det vi har sett når han har vært på trening med oss, så vi skjønner at vi har truffet bra på denne karen, sier Falck.

34-åringen som har undertegnet en toårskontrakt med Asker, var i Aalesund i 2011-sesongen, men fikk ingen eliteseriekamper for sunnmøringene.

Sandqvist er i utgangspunktet hentet inn som førstevalg på keeperplassen.

LES OGSÅ: Bærum Sportsklubb og Roar Johansen er kommet til enighet om oppsigelsen

Kan komme flere

Forrige uke ble det klart at Asker også har hentet hjem Tomasz Sokolowski (30). Nå som målet også er fylt, mener sportssjef Falck at de mønstrer et slagkraftig mannskap.

– Vi har troppen vi trenger for å nå våre målsettinger. Styrkeforholdet til de andre klubbene får vise seg når sesongen starter, men vi skal bite godt fra oss, sier han.

Han utelukker likevel ikke at det kan komme flere nye fjes inn dørene på Føyka.

– Det er ikke noe som haster, men alle trenerne vil ha en så bred tropp som mulig å jobbe med. Vi kan tillate oss å bruke tid, men vi slår til i morgen om vi får tak i det vi ønsker oss, sier Falck.

LES OGSÅ: Her er rådene til trening i sprengkulden