Asker-spiller prøvespiller hos Milan

Vajebah Sakor har imponert for Rosenborgs G19-lag i NextGen-turneringen. Nå er han på blokka til to av Englands største klubber.

Vajebah Sakor har imponert for Rosenborgs G19-lag i NextGen-turneringen. Nå er han på blokka til to av Englands største klubber. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

15-åringen Vajebah Sakor fra Asker skal på prøvespill hos den italienske storklubben Milan neste uke.

DEL

Askers sportslige leder Espen Falck sier til Budstikka at Milan har fulgt stortalentet en stund.

– Jeg har vært i direkte kontakt med Milan først de siste dagene. Før det var det kommunikasjon via tredjeparter, sier Falck.– Hvordan har Milan kommet over Sakor?

– Det får du nesten spørre Milan om. Men de har nok sett ham på landslagsoppdrag og kartlagt ham der, svarer Espen Falck.

En uke

Han blir med Vajebah Sakor til Italia mandag. Foreløpig har ikke Falck oversikt over hva som venter Sakor i Italia.

– Jeg har ikke fått programmet tilsendt ennå. Han skal først og fremst trene med Milans fotballakademi. Men kanskje får han seg en økt med A-laget også. Intensjonen er at han skal være der en uke, sier Espen Falck.

Han synes det er stort at en av Føyka-klubbens spillere er invitert til prøvespill i Milan.

– For det første er Milan på topp-fem av klubbene i verden. For det andre er de kanskje verdens beste i kartlegging av talenter, nettverk, speidere – 
hele den biten der. De er også ledende når det gjelder medisinsk apparat. Det er helt enormt. Det er selvsagt også en anerkjennelse for Asker at Milan vil se på en av våre spillere. Vajebah har vært i Asker helt fra SFO-fotball og til nå, sier Falck.

God fysikk

Sakor debuterte i 1. divisjon for Asker i fjor. Han var da den yngste spilleren som har spilt i den nest øverste divisjonen

– Kan du si noe om Vajebah Sakor som fotballspiller?

– Han ble tidlig lagt merke til i systemet på grunn av fysikken og veldig gode ferdigheter. Han har en veldig god spilleforståelse, er godt trent og har gode holdninger. Han er en kjempegutt. Men han har fortsatt mye å lære. Sånn sett er dette oppholdet i Milan et ledd i læringsprosessen og kanskje et steg på veien til å realisere en fotballdrøm han i likhet med mange andre på den alderen har, beskriver Falck.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags