Asker nærmer seg playoffplassen

AVGJORDE: Marcus Mehnert avgjorde for Asker mot Brumunddal. Nå lever opprykksdrømmen.

AVGJORDE: Marcus Mehnert avgjorde for Asker mot Brumunddal. Nå lever opprykksdrømmen. Foto:

Av

Asker slo Brumunddal 2-1 borte i en tett kamp lørdag. Og når opprykksrival Alta tapte sin kamp mot Kjelsås, tetner kampen om andreplassen seg ytterligere til i 2. divisjon

DEL

Brumunddal - Asker 1-2

Før dagens kamp mot Brumunddal var Asker sikre i sin sak: Denne kampen måtte vinnes, skulle opprykksdrømmen leve. For motstander Brumunddal var det heller ingen tvil: De måtte vinne, skulle de fortsatt ha en matematisk sjanse til å holde seg i divisjonen.

LES OGSÅ: Bærum-tap mot opprykksklare HamKam 

Dermed var oppskriften klar for en tett og nervepirrende kamp.

– Dette var tøft, ja. Vi visste at de måtte vinne for å ha mulighet til å holde plassen i divisjonen. Så det var en veldig fysisk kamp helt fra starten av, sier Asker-trener Kevin Nicol.

– Brumunddal spilte mange lange baller, men jeg synes vi håndterte det bra. Vi startet kampen bra, og var på fysisk, noe som var viktig, med tanke på å vinne kampen. Vi måtte kjempe mot dem. Det gjorde vi, og over de 90 minuttene synes jeg vi definitivt var det beste laget, og vi skapte flest sjanser, fortsetter han.

LES OGSÅ: Asker snublet mot KFUM

Spenningen

Det var ikke bare i Brumunddal spenningen var til å ta og føle på lørdag ettermiddag. Samtidig som at Asker møtte Brumunddal, spilte Alta, som ligger som nummer to på tabellen, borte mot Kjelsås.

Alta lå fem poeng foran Asker før dagens kamp - og ville med seier opprettholde en viss avstand i kampen om andreplassen. Men gjestene fra nord hadde en svak åpning på kampen mot Kjelsås, og lå under 2-0 etter en snau time. Så reduserte de til 1-2.

Samtidig var det på dette tidspunktet målløst på SH-Banen i Brumunddal. Klokken rundet timen, og det var ingen scoring å skrive hjem om.

Men så, i det 65. spilleminutt kom målet som sendte Asker i ledelsen - gjennom Demba Souleymane Traore.

Men jubelen varte ikke lenge - åtte minutter senere utlignet Valentin Blaka for Brumunddal.

LES OGSÅ: Asker forlenger med trener og sportssjef

Forløsende scoring

I Oslo gikk Kjelsås opp i 3-1. Og det ble tydelig at Alta ville reise hjem med 0 poeng fra denne runden.

I Brumunddal trykket Asker på.

Og i det 82. minutt kom de sorte og hvites 2-1-scoring - da Marcus Mehnert omsatte et flott innlegg fra Nicklas Raaholt til mål.

Kampens siste scoring - og Asker er to poeng bak Alta.

– Det er viktig at vi ikke falt nedpå da de utlignet. Det var en keepertabbe, og noen ganger er det vanskelig å komme tilbake fra det. Man kan senke hodet. Men i dag viste vi god vilje til å kjempe videre, og vi visste at sjansen ville komme. Og da den kom var det en strålende avslutning fra Marcus Mehnert, og et fantastisk innlegg fra Nicklas Raaholt, sier Nicol.

Han er fornøyd med flere aspekter av Asker-spillet.

– Det var fint for begge spissene å score mål. Og personlig synes jeg vi var fantastiske defensivt i dag. Hallvard Håskjold kom inn og spilte stopper, og han spilte en strålende kamp. Hele laget jobbet fantastisk sammen, og vi fortjente de tre poengene, forteller Nicol.

– Veldig viktig

Før kampen var Asker-ledelsen ikke i tvil:

– Denne kampen er veldig viktig hvis vi skal henge med i kampen om opprykk. Det er ikke tvil om hva som hva som skal til - det er seier, kommenterte Askers sportslige leder Espen Falck før kamp.

For trener Nicol har cupfinalene kommet på rekke og rad i det siste.

– Joda, man kan si at hver kamp er en cupfinale, men det har vi følt i de siste ti ukene, ler han.

– Det har ikke endret seg for oss. Vi ønsker å vinne, og vi ønsker å vinne sterkt. Vi skal nyte denne perioden.

– Er det nervepirrende å følge disse kampene i sluttfasen?

– Jeg trives med det også. Vi er i et godt driv nå, og jeg tror alltid guttene kan levere. Og har man den troen, kan som oftest spillerne levere når det trengs. Jeg har god tro på stallen vi har, vi har mange som har kommet fra benken og levert bra, og jeg stoler på alle spillerne, at alle kan gjøre jobben. Vi har en god «spirit» i laget nå, og vi må bare opprettholde denne, så kan dette bli bra, forteller Nicol.

 
Kampfakta

Brumunddal 1 (0)

Asker 2 (0)

Fotball, 2. divisjon Avdeling 1, menn, 23. runde.

Mål: 0-1Demba Souleymane Traore (65.),1-1 (73.) Valentin Blaka, 1-2 (82.) Marcus Mehnert

Asker: Andreas Vedeler- Nicklas Raaholt, Hallvard Håskjold, Stian Stray Molde, Behajdin Celina - Alagie Sanyang, Tomasz Sokolowski, Even Bydal, Knut Ahlander - Demba Souleymane Traore, Marcus Mehnert

Innbyttere Asker: Stian Solberg i 61. min for Sanyang, Karanveer Singh Grewal i 72. for Traore

Brumunddal: Emil Holst - Syver Karlsen, Rune Pettersen, Markus Haave Andersen, Anders Ludvigsen - Christoffer André Heier Solbakken, Jonatan Helmersen, Fredrik Haave Andersen, Kristian Eriksen - Sigurd Ertsås, Valentin Blaka

Innbyttere Brumuddal: Gaute Granmo i 68. for Markus Haave Andersen, Nicolai Vagn Michaelsen i 83. min for Blaka, Erik Sigtbakken i 90. min for Ertsås

Gule kort: Ingen

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball

Tilskuere: 150 på SH-Banen

Artikkeltags