Asker henter tidligere eliteseriekeeper

ASKER-KLAR: Kenneth Udjus har spilt for Brann, Lillestrøm og Sogndal. Nå blir det Asker.FOTO: KNUT BJERKE

ASKER-KLAR: Kenneth Udjus har spilt for Brann, Lillestrøm og Sogndal. Nå blir det Asker.FOTO: KNUT BJERKE

Toppkeeper skal stå i mål, trene andre keepere og gjøre markedsjobber i Asker.

DEL

Kenneth Udjus (33) har spilt for blant annet Lillestrøm, Brann og Sogndal. I 2012 ble han kåret til Årets målvakt under utdelingen av Kniksen-prisen. I fjor spilte han for svenske Norrköping. Kontrakten hans i Sverige løp ut og småbarnspappaen har flyttet hjem til Norge med familien.

– Vi snappet opp at han bodde i Oslo, tok kontakt og det var interesse fra begge hold, sier Askers sportslige leder Espen Falck.

LES OGSÅ: Rekdal hyller Sander Bolin Berges valg

- Kliner til

Asker var på jakt etter keeper ettersom Jonas Sandquist forlot klubben etter forrige sesong.

– Vi klinte til i fjor også da vi hentet Jonas Sandquist. Vi føler at dette er i samme kategori. Et godt lag må ha en god keeper.

Asker har også den unge keeperen Andreas Vedeler i troppen.

– Han er ung og en vi ønsker å bygge opp. Da blir det en balansegang hvor høyt vi skal gå ut når vi henter en til, sier Falck som ikke legger skjul på at Asker har høye forventninger til rutinerte Udjus.

LES OGSÅ: Skotsk toppmanager til Asker: – Nesten uforståelig

Topplag

– Vi har forventninger om at han skal gjøre oss et til av topplagene. Vi går inn i en tøff sesong med spisset nivå og ønsker å ha en bred og god stall. Keeperplassen er særdeles viktig. Det ligger mange poeng i å ha en god keeper, sier Falck som mener at dette også sender signaler til omgivelsene og til spillere som lurer på om de skal velge Asker eller gå andre steder. Ifølge sportslig leder Falck skal Kenneth Udjus ha flere oppgaver i klubben enn å stå i mål.

– Vi tenker bredere oppgaver. Vi har tanker om et keeperakademi, og kanskje kan vi gjøre noe i regionen. Han skal også gjøre markedsoppgaver i klubben.

Asker begynte sesongforberedelsene forrige uke. Den sportslige lederen sier de ikke har nedfelt noen målsetting for sesongen ennå.

LES OGSÅ: Tidligere Bærum-spiller Riki Alba klar for Asker

Artikkeltags