Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Flo klar for lokalderby mellom Asker og Bærum

VELKOMMEN: Asker-trener Kevin Nicol (t.v.) ønsket Kasper Grung Flo velkommen til Føyka tidligere denne uken. Kasper Grung Flo er sønnen til legenden Jostein Flo. FOTO: ASKER FOTBALL

Faren har gitt navn til en pasning og onkelen er en av Norges dyreste spillere. Nå kan Kasper Grung Flo (19) få Asker-debuten mot Bærum.

FØLG BÆRUM - ASKER FRA KL. 16.00

– Jeg hører det ganske ofte. Så ofte at jeg har blitt vant til det. Det er egentlig bare litt gøy, sier 19- åringen Kasper Grung Flo.

For han har noen fotballfamilieforhold som går utenpå de fleste her i landet. Pappa er smått legendariske Josten Flo (53), som ga navnet til den etter hvert så beryktede «Flo-pasningen».

Og en av onklene er Tore André Flo (45), mannen som først scoret og deretter sørget for straffesparket i den historiske VM-kampen mot Brasil i 1998. Tore André Flo var inntil nylig Norges dyreste fotballspiller, etter at han i 2000 ble solgt fra Chelsea til Rangers i Skottland for 161 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: Brennhete Bærum slo til på Sankthansaften

Høyere enn pappa

– Jeg så faktisk pappa spille på Ullevaal stadion for noen uker siden, da de spilte oppvisningskampen mot Brasil. Det var gøy. Jeg har fått veldig mange gode råd av pappa opp gjennom karrieren, sier Flo junior.

I likhet med faren er også Kasper en høy fotballspiller, faktisk én centimeter høyere enn opphavet.

– Jeg er 195 centimeter, pappa er 194. Hvis ikke han har krympet litt med årene, ler Kasper.

19-åringen kommer fra Strømsgodset og har skrevet under en avtale med Asker som i første omgang binder ham til Føyka-klubben ut året. Han nådde ikke opp på A-laget til Strømsgodset – selv med pappa som sportssjef i klubben.

– Det er vel den eneste tabben han har gjort i «Godset», å gi slipp på meg, ler Kasper Grung Flo før han understreker at han har et godt forhold til faren – også som sportssjef i Strømsgodset.

Kasper Grung Flo sier han har tro på at Asker kan være med å kjempe om opprykk i den rekordjevne 2. divisjon avdeling 1.

LES OGSÅ: Asker så rødt og tapte for andre kamp på rad

Opprykk

– Det er også litt av årsaken til at jeg valgte å spille for Asker. Jeg mener det er en vinnermentalitet i klubben, selv om de har slitt litt i de siste kampene.

19-åringen spiller midtstopper og har dermed sin styrke i andre enden av banen enn der far Jostein spilte da han var aktiv.

– Men også pappa begynte som midtstopper, kanskje jeg følger i hans fotspor. Jeg har i hvert fall en drøm om å leve av fotballen, sier arvingen før dagens klassisk lokaloppgjør på Sandvika stadion mellom Bærum og Asker.

Bærum med viktig seier – Dette var ikke veldig sexy 

Les flere artikler