Skip to main content

- Dårlig informert

-TRIST: Melissa Wiik synes det er en trist dag for Asker-fotballen. FOTO: KARL BRAANAAS
-TRIST: Melissa Wiik synes det er en trist dag for Asker-fotballen. FOTO: KARL BRAANAAS

Asker-trener Jan Aksel Opsahl Odden har ikke hørt et pip i hele høst om hva som har skjedd i redningsaksjonen rundt laget.

- Det har vært vanskelig. Vi har ikke fått informasjon om noen ting, sier Opsahl Odden.

- Det er satt av 175 millioner kroner til Jenteløftet. Derfor er jeg forundret over at det ikke er mulig å finne sponsorer når to så gode klubber vil samarbeid. Det er snakk om at det ikke kom inn nok penger. Men vi trenger ikke 5,5 millioner kroner for å drifte laget. Vi hadde klart oss med 3,5. Og jeg skjønner heller ikke hvorfor Asker ikke klarte å løse dette på en annen måte. Det er nesten så jeg lurer på om dette bare har vært taktikkeri fra alle som har vært involvert, sier Jan Aksel Opsahl Odden.

Om en måned er han arbeidsledig. Pr. dato aner han ikke hvordan fremtiden vil se ut.

- Jeg må passe på så jeg får betalt husleien og sørge for barn og meg selv. Jeg skal også hjelpe jentene som fortsatt ønsker å spille på toppnivå å finne seg en klubb i inn- eller utland, sier Opsahl Odden, som for to år siden opplevde at hans tidligere arbeidsgiver Amazon Grimstad gikk konkurs.

- Drøyde

Anette Nybø sier Asker-spillerne ikke har skjønt alvoret og mener det har vært mangelfull informasjon underveis.

- Selvfølgelig visste vi det var en sjanse for at Stabæk kunne si nei. Men det er oppsiktsvekkende at det drøyde til siste frist ettersom intensjonsavtalen ble skrevet for lenge siden, det er brukt penger på advokat og de fikk utsettelse av Norges Fotballforbund. Vi har fått begrenset informasjon underveis - det vi har fått vite har vært via media. Jeg angrer på at vi ikke involverte oss mer. Det er ressurspersoner i Asker som kanskje kunne ha gjort noe. Jeg vet ikke hvor mye Stabæk har mange ressurspersoner som sikkert har mye å tenke på, men vi har trodd de har hatt full kontroll. Nå sitter vi igjen med skjegget i postkassen, sier en svært oppgitt Anette Nybø.

- Ikke

Sportssjef i Asker Fotball Kvinner, Eli Landsem, som har vært i Føyka-klubben i 14-sesonger, synes det er trist ikke bare for Asker, men for norsk kvinnefotball at Føyka-klubben ender i skifteretten.

- Det er bare trist rett og slett. Norsk kvinnefotball er en attraksjon mindre, sier Landsem.

- Forstår du at spillerne føler seg lurt av Stabæk?

- Det har jeg ingen formening om. Det har vært en positiv tone i Stabæk. Jeg må innrømme at jeg ikke har vært involvert i prosessen, jeg har bare sett det utenfra og har hatt god tro hele veien. Det fikk vi også signaler om fra Stabæk. Men det er aldri noe godt tegn at det blir stille, svarer Landsem.

Hun har vært i Asker siden 1989, men har hatt til sammen fem år i andre klubber

- Jeg har hatt en flott tid i Asker og har bare gode minner. Det største var seirene i cupfinalene, sier Landsem.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.