Bærum slo Asker i treningskamp: – Vi kan hevde oss godt i år

MØTTES I TRENINGSKAMP: Bærum slo Asker i treningskamp lørdag. Her slår en av Bærums nyervervelser, Mads Lyngen, en crosser. Lyngen kom fra nettopp Asker i vinter.

MØTTES I TRENINGSKAMP: Bærum slo Asker i treningskamp lørdag. Her slår en av Bærums nyervervelser, Mads Lyngen, en crosser. Lyngen kom fra nettopp Asker i vinter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bærum slo Asker under A-lagenes oppgjør på «Superlørdag». Trenerne er klare på at det er mye som gjenstår to måneder før sesongstart.

DEL

ASKER - BÆRUM 1-2

Etter en kamp der lagene hadde hver sin gode periode, var det nemlig Bærum som trakk det lengste strået, under A-lagenes oppgjør denne «Superlørdagen» - som inneholdt kamper mellom Asker og Bærum i seks forskjellige årsklasser.

Drøye to måneder før sesongstart er dog ikke resultatet alt som betyr noe.

– Det er fortsatt tidlig, så det handler mest om å jobbe med de tingene vi har trent på, og prøve på å få til dette i kamp. Jeg synes det gikk OK i dag, og vi viser god progresjon fra sist uke (mot Moss, 1-2-tap, journ. anm.). Et par ting fungerte greit, og noe må vi bli bedre på, sier Bærum-trener Luke Torjussen etter kampen - der Bærum tok ledelsen etter drøye 20 minutter, gjennom en flott scoring av prøvespiller Lasse Bransdal.

Askers Alagie Sanyang utlignet minuttet etter, men Daniel Berg avgjorde kampen til Bærums fordel ca. en halvtime før slutt.

LES OGSÅ: Fjørtoft junior klar for MLS

Torjussen forteller at klubben fortsatt leter etter spillere som kan forsterke laget frem mot sesongstart.

– Vi har et ungt lag, påpeker Torjussen.

– Og vi har en tynn stall, så det har vært viktig å prøve å bygge kulturen, og å velge de riktige spillerne. Vi har sett på et par andre spillere, og forhåpentligvis har vi ting klart om et par uker. Men de vi har hentet så langt i vinter spilte bra i dag, fortsetter han.

LES OGSÅ: Bytter lys på Sandvika stadion, dropper NFF-krav

– Fin gjeng

En av de nye spillerne, som også Torjussen trekker frem, er forsvarsspiller Madhusan Sandrakumar, som kom til Bærum fra Vålerenga i januar.

Sandrakumar selv er godt fornøyd med hvordan tingene ligger an, og har tro på at Bærum kan levere en god sesong i år.

– Jeg har funnet meg godt til rette i Bærum. Det er en fin gjeng, med fine mennesker og gode trenere. Jeg har kommet godt i gang her, sier Sandrakumar.

Han hadde et par gode involveringer defensivt da Asker var det beste laget rett før og rett etter pause - en periode hvor også Bærums nye sisteskanse Sofus Rasmussen leverte godt. Spesielt da Sanyang ble spilt helt alene gjennom rett før pause, og så da Stian Stray Molde kom til to gode avslutninger innenfor sekstenmeteren.

Og forsvarsspilleren har tro på at Bærum kan levere en god sesong i år.

– Vi har en ung og god tropp, med mye energi. Jeg tror vi kan vise mye bra denne sesongen. Jeg tror absolutt vi kan hevde oss godt, sier Sandrakumar.

LES OGSÅ: Stipendpenger sikrer ballvegg hos Bærum SK

– Svakt

I Asker-leiren var forståelig nok stemningen mer skuffet.

– Ja, det handler mer om spillet enn resultatet i dag, og i dag spilte vi svakt, sier Asker-trener Kevin Nicol.

– Bærum fortjente fullt og helt å vinne. Den første omgangen er OK. I andre omgang begynte vi også OK, men så faller vi sammen. Til slutt er vi heldige som bare taper 2-1, fortsetter han.

Etter at Asker produserte en del muligheter frem til det 60. minutt, stoppet det nemlig helt opp for laget fra Føyka etter at Bærum gikk opp til 2-1. Mot slutten av kampen var det da også Bærum som var nærmest - og blant annet Jan Aubert hadde en meget god mulighet rett før slutt, da han mottok et lavt innlegg og dro til. Skuddet ble dog reddet.

LES OGSÅ: Storoppgjør i første runde for Asker

Nicol opplever at en del spillere i laget er litt ute av form.

– Jeg synes vi har en OK startellever. Men dybden i stallen, når vi får noen skader, den er ikke helt der. Vi har en tynn stall i år, sier han.

– Jeg ser frem til å få alle spillerne mine tilbake og i form. Når det skjer har vi et ganske bra lag, selv om det fortsatt er mye jobb som må gjøres, fortsetter Nicol.

Han forteller at noe av det viktigste akkurat nå, er å få inkorporert de nye spillerne på en god måte - og trekker frem at han synes de gjorde en god kamp i dag.

Likevel konkluderer Nicol skuffet:

– Totalt sett er vi milevis unna der vi var forrige høst, og vi har en del jobb foran oss før vi er tilbake der.Vi må se på hva vi gjør feil, men helt ærlig, det er ikke bare én eller to ting, det er mange. Jeg har mye jobb foran meg.

LES OGSÅ: Nå blir det tøffere krav til 2. divisjonsklubbene - lisens innføres i år

PS: Kampen var en del av «Superlørdag» - et konsept utviklet av Bærum i fjor. Tanken bak dette er at både aldersbestemte lag og A-lag fra to klubber fra regionen møtes til dyst i løpet av lørdagen.

Bærum og Asker har avtale om å arrangere en slik lørdag annethvert år, og i dag er det Askers tur. I løpet av dagen møtes klubbenes G13-, G14-,G15-, G16-, G19- og A-lag.

Artikkeltags