Asker og Bærum sikret plassen

SIKKER: Bærum-trener Luke Torjussen kunne slippe jubelen løs etter lørdagens seier over Asker. Med tre poeng var det ikke lenger noen tvil om at de fortsetter i 2. divisjon neste sesong.

SIKKER: Bærum-trener Luke Torjussen kunne slippe jubelen løs etter lørdagens seier over Asker. Med tre poeng var det ikke lenger noen tvil om at de fortsetter i 2. divisjon neste sesong. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Asker og Bærum sikret seg plass i neste års 2. divisjon, da Bærum slo Asker på Føyka.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Asker-Bærum 1-2

Lørdag lå mye i potten, da Asker og Bærum møttes til lokaloppgjør på Føyka. I nest siste serierunde ville vinneren sikre plassen i neste års spissede 2. divisjon, mens taperen risikerte å måtte kjempe med nebb og klør i siste serierunde for å unngå nedrykk.

Kampen begynte best for Bærum, da Moses Mawa sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Hjemmelaget kom seg likevel tilbake, og til pause sto det 1-1.

Etter hvilen tok Bærum umiddelbart tak i kampen, og det tok ikke lang tid før Didrik Fredriksen sendte Bærum i føringen på nye.

Asker jaget en utligning, men det ble vanskelig da Marcus Mehnert fikk sitt andre gule kort etter 78 minutter.

LES OGSÅ: Bærum utliknet tre minutter på overtid

Asker fikk sørlandshjelp

Bærum holdt ledelsen ut kampen og kunne dermed juble for at laget sikret seg plass i 2. divisjon også neste sesong. Det kunne også Asker, som fikk hjelp av den suverene serielederen Arendal. For sørlendingene slo Strømsgodset 2 5-3, og sørget dermed for at Asker er sikret plass blant de to lagene som holder seg, én runde før slutt.

– Jeg har litt blandene følelser, sier Asker-trener Kevin Nicol etter kampen.

For selv om det er bittert å tape mot rivalene fra Sandvika er han letter og fornøyd etter at de sikret plassen.

– Det er enormt. Det er som et opprykk for meg. Realistisk sett var det aldri mulig for oss å rykke opp til 1. divisjon denne sesongen. Vi har nådd målet vårt, og er storfornøyde, sier han.

LES OGSÅ: Marcus Mehnert etter overgangen fra Stabæk til Asker: – Riktig sted for meg

Stolt Bærum-trener

Også Bærum-trener Luke Torjussen var fornøyd mann etter kampen. I sin første sesong som A-lagstrener har han ført Bærum inn på sikkert plass og inn i neste års 2. divisjon. Og det på tross av at de kun hadde tre spillere på kontrakt ved årsskiftet.

– Vi greide akkurat å få satt sammen et lag da vi startet. Spillerne har jobbet knallhardt, og til sommeren begynte man å se at de ble samspilte. De har vært veldig sterke, sier en stolt trener.

Han mener det betyr ekstremt mye for Bærum å få være med i 2. divisjon neste år, som da kun vil bestå av to tøffe avdelinger til forskjell fra de fire som er nå.

– Da jeg kom inn i jobben, forventet man at dette skulle være et overgangsår. Men da ligasystemet ble endret, endret alt seg. Da betød plutselig alle kamper kjempemye, sier engelskmannen som styrer Bærum.

Artikkeltags